Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2015 17:07

Συνεχίζει να προκαλεί η ακροδεξιά Ελληνική Δράση, απαντώντας στη Λαϊκή Συσπείρωση

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Με μια «ανάλυση» κατά της πολυ-πολιτισμικότητας και της παγκοσμιοποίησης η ακροδεξιά δημοτική παράταξη της Καλαμάτας, Ελληνική Δράση, επιχειρεί να δικαιολογήσει τις πρόσφατες τοποθετήσεις της στο Δημοτικό Συμβούλιο –χωρίς όμως να αναφέρεται ευθέως σε αυτές- με τις οποίες αμφισβήτησε την εξόντωση των Εβραίων της Θεσσαλονίκης και ζήτησε να μην θάβονται στο νεκροταφείο οι γύφτοι και οι Μουσουλμάνοι. Η Ελληνική Δράση επιτίθεται στο ΚΚΕ και την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης αλλά και σε «αριστερίστικα γκρουπούσκουλα», στα οποία συμπεριλαμβάνει και τους οργανωτές του πρόσφατου προγράμματος «Φαντάσου την πόλη»…

Πριν από λίγες ημέρες η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Καλαμάτας με ανακοίνωσή της καταδίκασε τη στάση των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, που δεν παίρνουν θέση απέναντι στις τοποθετήσεις της Ελληνικής Δράσης. Σήμερα, η Ελληνική Δράση, απαντώντας στη Λαϊκή Συσπείρωση, λέει ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο εκτός από τους αριστερούς του ΚΚΕ υπάρχουν και οι αριστεροί που «επιθυμούν τον πολιτικό πλουραλισμό», αναφερόμενος προφανώς στους συμβούλους της μείζονος μειοψηφίας που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας ευαρέσκεια για τη στάση τους.
Ειδικότερα, η απάντηση της Ελληνικής Δράσης και συγκεκριμένα του δημοτικού της συμβούλου, Γιώργου Δημητρούλια, προς τη Λαϊκή Συσπείρωση, έχει ως εξής: «ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ.
Απάντηση στις κατηγορίες της παράταξης του ΚΚΕ «Λαϊκή Συσπείρωση».
Η φίμωση των πολιτικών σου αντιπάλων θεωρείται ότι είναι μια μορφή φασισμού και σε αυτό διαπρέπουν οι απόγονοι του δήμιου Στάλιν που βρίσκονται είτε στο ΚΚΕ είτε σε άλλα αριστερίστικα γκρουπούσκουλα (εξαιρείται φυσικά η ελληνική αριστερά που έχει άποψη και λόγο). Το είδαμε πρόσφατα με την φίμωση του υπουργού κ. Κατρούγκαλου αλλά και με την αντισυγκέντρωση το περασμένο Σάββατο το απόγευμα (αντισυγκεντρώσεις έκαναν εχθές οι παρακρατικοί της δεξιάς και σήμερα κάνουν οι παρακρατικοί της αριστεράς). Το ίδιο θέλουν να κάνουν μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Αυτοί λοιπόν οι απόγονοι του Στάλιν, που κοροϊδεύουν τον ελληνικό Λαό ενώ είναι οι χειρότεροι καπιταλιστές και στηρίζουν τους ξένους εργάτες ενάντια στους Έλληνες,  ισχυρίζονται ότι εκφράζω «απόψεις απαράδεκτες και προκλητικές» μέσα στα Δημοτικό Συμβούλιο. Κρύβουν δε το αληθινό τους πρόσωπο πίσω από μια πραγματική τραγωδία που εκτυλίσσεται αυτήν την στιγμή στο Αιγαίο με τα πνιγμένα παιδιά των λαθρομεταναστών αλλά δεν δίνουν μία για τα ελληνόπαιδα που έσφαξαν οι τούρκοι στα παράλια της Μικράς Ασίας, στην Δυτική Θράκη και στην Κύπρο, ούτε για τα ελληνάκια που έσφαξαν οι βούλγαροι στην Ρωμυλία και στην Μακεδονία, ούτε για τη  τραγωδία των ελληνοπαίδων της Βορείου Ηπείρου που καταπιέζονται από τους αλβανούς. Δεν κατονομάζουν δε τους πραγματικούς φταίχτες αυτής της τραγωδίας που εκτυλίσσεται αυτήν την στιγμή στην Συρία που είναι οι αμερικάνοι οι οποίοι πουλούν όπλα στους τζιχαντιστές για να αποκεφαλίζουν τους χριστιανούς πιο εύκολα και στηρίζουν την ισλαμική κυβέρνηση του Ερντογάν στην τουρκία η οποία βοηθά τους τζιχαντιστές.
Αλλά ας δούμε μερικές από τις «απαράδεκτες και προκλητικές» απόψεις μου: είναι «απαράδεκτη και προκλητική» άποψη το να πιστεύω ότι η Ελλάδα πρέπει να ανήκει στους Έλληνες, ψηφίζω δε όλες τις αμοιβές που πρέπει να αποδοθούν στους Έλληνες εργαζόμενους  του Δήμου ή μη, ενώ η παράταξη του ΚΚΕ τις καταψηφίζει εφόσον αρνείται ολοκληρωτικά τον δημοτικό προϋπολογισμό.  Δεν μπορώ αφενός να νοσταλγώ την χούντα γιατί ήμουν πολύ μικρός ηλικιακά εκείνη την εποχή και αφετέρου δεν εξυπηρέτησε κανένα μέλος της οικογένειάς μου.
Φθάνουμε λοιπόν τώρα στην ουσία του θέματος που είναι το ξεσκέπασμα  μιας απάτης.  Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο έκανα στον δήμαρχο κ. Νίκα δύο ερωτήσεις οι οποίες φαίνεται κάποιους ενόχλησαν (δεν «εξεμάνην»  αγαπητέ Αντώνη).  Η πρώτη ερώτηση ήταν με αφορμή την επίσκεψη στην Καλαμάτα του κ. Μπουτάρη  που στον λόγο του ο κ. Νίκας τον αποκάλεσε «παράδειγμα δημάρχου» και ο κ. Μπουτάρης μας μίλησε «για το παρελθόν της Θεσσαλονίκης που είναι πολυπολιτισμικό, πολυεθνικό και όλα τα σχετικά, με κυρίαρχο το οθωμανικό και το εβραϊκό στοιχείο» και πρέπει να αναδείξει «αυτήν την ιστορική ταυτότητα». Ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης εξάλλου  κ. Σπύρος Πέγκας σε μια συνέντευξή του σε τοπική εφημερίδα μας μίλησε για ‘διπλωματία των πόλεων’ και για τα κοινά ενδιαφέροντα που έχει η Θεσσαλονίκη με το ισραήλ και την τουρκία. Όλα τα άλλα που ειπώθηκαν για εβραίους και κρεματόρια ανήκουν στην σφαίρα της καλπάζουσας φαντασίας των απογόνων του Στάλιν.
Η έννοια της πολυπολιτισμικότητας είναι μια αμερικάνικη επινόηση που υπονοεί ότι ο αυτόχθων πληθυσμός δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένας από τους «πολλούς πολιτισμούς», μια μειονότητα μεταξύ των μειονοτήτων. Η πολυπολιτισμικότητα α) συγκρούεται ιδεολογικά με την έννοια του έθνους-κράτους και η εφαρμογή πολυπολιτισμικών πολιτικών οδηγεί στην αποεθνοποίηση και αποχριστιανοποίηση του κράτους, β) οδηγεί στην κοινωνική διάσπαση καθώς επιβραβεύει τα αιτήματα των διαφόρων κοινοτήτων για ειδικά δικαιώματα, και γ) πλήττει την κοινωνική συνοχή και επομένως την κοινωνική αλληλεγγύη και την κοινωνική πρόνοια.
Η δεύτερη ερώτηση ήταν σχετικά με μια εκδήλωση την οποία έκαναν κάποιες αριστερίστικες ομάδες νεαρών με πλούσιους μπαμπάδες  και έδωσε οντότητα ο ίδιος ο δήμαρχος κ. Νίκας ο οποίος όχι μόνο παραβρέθηκε στα εγκαίνια αλλά μίλησε κιόλας και είπε ότι ο Δήμος θα είναι αρωγός αυτής της προσπάθειας.  Εδώ θα σας αναφέρω δύο από τους στόχους της εκδήλωσης που ήταν α) «Να αναδειχθούν νέες ταυτότητες» και β) «Να ενεργοποιηθεί το φαντασιακό των πολιτών ώστε να οραματιστούν την πόλη που επιθυμούν…».  Αυτές τις «φαντασιακές κοινότητες» κατά την θεωρία του Anderson έχει σχολιάσει το μέλος της Ακαδημίας Αθηνών κ. Π. Τζερμιάς: «Εντούτοις θα ήταν πολύ σφαλερό  να αμφισβητηθεί  γενικά και απόλυτα  η ιστορικότητα των εθνών. Το έθνος δεν αποτελεί κατασκεύασμα εκ του μηδενός, όπως υποστηρίζουν μερικοί –και στην Ελλάδα- παρερμηνεύοντας συνήθως τη σχετική θεωρία του Anderson, ο οποίος χρησιμοποιεί τον όρο imagined community ανεξάρτητα από το θέμα της πλαστότητας ή γνησιότητας τούτου ή εκείνου του έθνους και νομίζοντας πως η έκφραση «φαντασιακή κοινότητα» είναι ταυτόσημη με το «φαντασιώδες» (ανύπαρκτο) έθνος».
Αυτές ήταν οι δύο ερωτήσεις που υπέβαλα στον δήμαρχο κ. Νίκα, ο οποίος υπερασπίστηκε αφενός τον πολυπολιτισμικό κ. Μπουτάρη και αφετέρου τις αριστερίστικες ομαδούλες με τις δεξιές τσέπες. Υποστηρικτές του κ. Νίκα από όλο το Δημοτικό Συμβούλιο προέκυψαν οι απόγονοι του Στάλιν της παράταξης του ΚΚΕ, εδώ εξαιρώ τους υπολοίπους αριστερούς του ΔΣ οι οποίοι και επιθυμούν τον πολιτικό πλουραλισμό των διαφορετικών απόψεων. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Νίκας αγνοεί επιδεικτικά την Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου την οποία αρνούνται και οι απόγονοι του Στάλιν σαν καλοί πολιτικοί ιαχωβάδες που θεωρούν σωστή μόνο την δική τους γνώμη.
Με άλλα λόγια, δεν μπορούμε να κάνουμε επίθεση για την κατάκτηση του μέλλοντος στηριζόμενοι στον ξύλινο λόγο των παλαιοπολιτικών της σάπιας μεταπολίτευσης που προήγαγαν τις πελατειακές σχέσεις στην πολιτική, ούτε κάνοντας επίθεση στην θρησκεία, τα ήθη και τα έθιμα, προάγοντας τον πολυπολιτισμό και την παγκοσμιοποίηση».