Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2015 21:22

Ότι δεν είναι φασίστας δηλώνει ο επικεφαλής της Ελληνικής Δράσης

Ότι δεν είναι φασίστας δηλώνει ο επικεφαλής της Ελληνικής Δράσης

ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ 
Νέο παραλήρημα από τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ελληνική Δράση, Γιώργο Δημητρούλια, ο οποίος, ανταπαντώντας σε ανακοίνωση του ΚΚΕ, μεταχειρίζεται γνωστούς ακροδεξιούς ισχυρισμούς σε βάρος του κομμουνιστικού κόμματος. Επιπλέον κατηγορεί τη δημοτική παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης ότι στηρίζει τον δεξιό δήμαρχο της πόλης…

Σε ανακοίνωσή του ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της Ελληνικής Δράσης σημειώνει: «Ο φασιστικός και διχαστικός ρόλος του μεταπολιτευτικού ΚΚΕ. Μια σύντομη απάντηση στους πολιτικούς ιεχωβάδες του ΚΚΕ. Αγαπητοί «σύντροφοι», θα σας διευκόλυνε πολύ εάν είχατε να κάνετε με άλλον έναν κομμουνιστοφάγο ακροδεξιούλη που η αγωνιστικότητά του εξαντλείται μέχρι την πηγάδα του Μελιγαλά και μετά κοιτάει «την πάρτη του». Τα «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» που σας λένε στα γραφεία του ΚΚΕ μπορεί να σας καλύπτει την εσωτερική ανάγκη που έχετε αλλά η πραγματικότητα είναι κάπως διαφορετική.
Είναι κρίμα γιατί το ΚΚΕ είναι από τις λίγες παρατάξεις που κυνηγήθηκε από το καθεστώτα της εποχής με πολλά θύματα, εξόριστους, μαχητές παλληκάρια, πραγματικούς  ιδεολόγους και παρά λίγο να καταλάβει την εξουσία. Ξεφτιλίστηκε δε μετά το 1974 μόλις ο Καραμανλής το έβαλε στη Βουλή. Αυτό δεν το λέω εγώ αλλά ο αριστερός βουλευτής κ. Κοροβέσης όπως και άλλοι κομμουνιστές οι οποίοι αποχώρησαν από το ΚΚΕ μεταπολιτευτικώς. Τι να πρωτοθυμηθούμε για τις πράξεις σας μετά το 1974: την οικουμενική το 1989  με την ΝΔ όταν τρώγατε οικουμενικά τις μίζες της Siemens, την πώληση του καναλιού σας 902 σε off-shore εταιρεία, τις καπιταλιστικές εταιρείες που δημιουργήσατε (λέω καπιταλιστικές γιατί μόλις έφθασαν τα δύσκολα στην οικονομία απολύσατε τους συντρόφους εργάτες χωρίς να σας ενδιαφέρει τι θα απογίνουν, βλέπε τυποεκδοτική), τις επιταγές που παίρνατε από τη μαμά Μόσχα και πολλά άλλα. Οι «ταξικοί σας αγώνες κατά του κεφαλαίου» εξαντλούνται με το να εισπράττει η ηγεσία σας το «βρώμικο καπιταλιστικό χρήμα» και να κάνετε επαναστατική γυμναστική Ομόνοια-Σύνταγμα με… κόκκινες σημαίες!  Ίσως το πιο σημαντικό ανδραγάθημά σας είναι ο ρατσισμός σας εναντίον των Ελλήνων αφού υποστηρίζετε τους ξένους εργάτες έναντι των Ελλήνων συμπιέζοντας έτσι τα μεροκάματα για να βρίσκουν έτσι οι καπιταλιστές φθηνό εργατικό δυναμικό. Αν κάποιος ήθελε να περιγράψει εν συντομία την μεταπολιτευτική σας ιστορία θα μπορούσε να το κάνει γράφοντας το όνομα Πάνος Γερμανός. Πως ένας διαχειριστής μιας μικρής εταιρείας του ΚΚΕ που πουλούσε μπαταρίες σε ένα υπόγειο στο κέντρο των Αθηνών έφθασε να έχει την μισή Ελλάδα (άραγε του έχετε αφαιρέσει την κομματική του ταυτότητα;).
Λίγα τώρα μαθήματα πολιτικής επιστήμης. Οι όροι δεξιά και αριστερά βγήκαν από το Γαλλικό κοινοβούλιο την περίοδο της Γαλλικής Επανάστασης το 1789 όπου οι συντηρητικοί καθόντουσαν στα δεξιά και οι ριζοσπάστες στα αριστερά. Σήμερα το ΚΚΕ είναι το πιο συντηρητικό κόμμα στο Ελληνικό κοινοβούλιο εφόσον δεν θέλει να αλλάξει τίποτε, δηλαδή όχι μόνο βρίσκεται πολιτικά στα δεξιά αλλά και στο άκρο της άρα έχει πολύ μεγαλύτερη σχέση με τον Φασισμό, με την δική του ερμηνεία, από ότι εγώ.
Δεύτερον ο Φασισμός περιλαμβάνει τρία κυρίαρχα χαρακτηριστικά: α) Την Καβαλιστική (εβραϊκός εσωτερισμός), Τεκτονική του προέλευση (κάπως έτσι δεν εκλέγεται η ηγεσία του ΚΚΕ;), β) τα συνδικάτα, που  είναι ενώσεις εργαζομένων με βάση το οικονομικό συμφέρον (βλέπε ΠΑΜΕ) και γ) την επιβολή του Κράτους σε κάθε πτυχή της ανθρώπινης δραστηριότητας, όπως αυτό το είδαμε στην πρώην Σοβιετική Ένωση. Άρα και εδώ το ΚΚΕ κατέχει πιο προνομιακή σχέση με τον Φασισμό έναντι εμού.
Τρίτον, η καθηγήτρια Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια Σέρι Μπέρμαν  στο βιβλίο της «Το πρωτείο της πολιτικής» στο οποίο περιγράφει την γέννηση και την εξέλιξη της σοσιαλδημοκρατικής ιδεολογίας και των ετερόκλητων πολιτικών κινημάτων που συνδέθηκαν με αυτήν, γράφει ότι η σοσιαλδημοκρατία είναι η δίδυμη αδερφή του φασισμού γιατί – παρά την σφοδρότατη αντίθεσή της προς αυτόν – και οι δύο γεννήθηκαν από την μήτρα του κλασσικού μαρξισμού, τον οποίο στη συνέχεια απέρριψαν. Άρα και με αυτήν την ερμηνεία το ΚΚΕ έχει μεγαλύτερη σχέση με τον φασισμό από ότι εγώ.
Αυτά τα λέει δυστυχώς η πολιτική επιστήμη και όχι εγώ.
Ας περάσουμε τώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο για να δούμε τα έργα σας. Το μεγαλύτερο έργο σας είναι η διάσπαση της μειοψηφίας όταν σηκώνετε ιδεολογικούς φράχτες μέσα στην μειοψηφία λες και είναι η Βουλή των Ελλήνων. Γιατί σας ενοχλεί άραγε ο πλουραλισμός των πολιτικών απόψεων μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο; Εσείς πάτε ακόμη ένα βήμα πιο πέρα στηρίζοντας τον «άρχοντα» της πόλης και των πελατειακών σχέσεων  δήμαρχό μας ο οποίος ανήκει στην δεξιά. Γιατί άραγε;  Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το εξηγήσετε στα μέλη σας και ειδικά στους εργαζόμενους που πλήττονται από τα αντιλαϊκά μέτρα. Μήπως πιστεύετε σαν καλοί πολιτικοί ιεχωβάδες ότι μόνο η γνώμη σας είναι η σωστή;».