Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2015 21:53

"Τα χάλασαν" Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ και Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας…

"Τα χάλασαν" Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ και Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας…

Η ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ 
Πρώτη φορά το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και Σωματεία που υπάγονται σε αυτή διαχωρίζουν τη θέση τους από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας. Πρώτη φορά οι δύο συνδικαλιστικοί φορείς απευθύνουν χωριστό κάλεσμα στους εργαζόμενους για τη συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης και στις απεργιακές κινητοποιήσεις, αν και θα συναντηθούν στην απεργιακή συγκέντρωση, που θα γίνει κάτω από το Εργατικό Κέντρο…

Σε κάθε απεργία οι εκπρόσωποι του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου καλούν από κοινού τους εργαζόμενους στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Εν όψει όμως της απεργίας της Πέμπτης, το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, με εκπροσώπους του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, απεύθυναν χωριστό κάλεσμα, με συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν την Δευτέρα το μεσημέρι, ενώ το Εργατικό Κέντρο θα απευθύνει το δικό του κάλεσμα σε συνέντευξη που θα δώσει την Τρίτη.
Σύμφωνα με τις επίσημες αναφορές, η ΑΔΕΔΥ σε όλη τη χώρα διαχωρίζει τη θέση της από τη ΓΣΕΕ, στην οποία υπάγονται τα Εργατικά Κέντρα, λόγω της στάσης της δεύτερης κατά το δημοψήφισμα του Ιουλίου, όταν κάλεσε τους εργαζόμενους να ψηφίσουν «ναι». Η ΑΔΕΔΥ θεωρεί ότι αυτή ήταν μια καθαρά αντεργατική στάση, δεδομένου ότι το ναι σήμαινε ναι σε νέα αντεργατικά μέτρα.
Πρόβλημα όμως φαίνεται ότι υπάρχει και σε τοπικό επίπεδο, με τη στάση μελών της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου σε διάφορα ζητήματα. Χαρακτηριστικά επισημαίνεται ότι το Εργατικό Κέντρο δεν ήταν μεταξύ των διοργανωτών της ομιλίας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Καλαμάτα, με τον πρώην γραμματέα του υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργο Ρωμανιά, για τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία, καθώς η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά από εργαζόμενους.
Στ.Μ.