Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015 14:56

Οι έμποροι της Καλαμάτας σπάνε την απεργία της Πέμπτης...

Από απεργία των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων της Καλαμάτας, το 2011. Στο μπαλκόνι μιλάει στους απεργούς ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Θεόδωρος Μπαζίγος Από απεργία των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων της Καλαμάτας, το 2011. Στο μπαλκόνι μιλάει στους απεργούς ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Θεόδωρος Μπαζίγος

ΑΠΕΡΓΕΙ Η ΟΕΒΕΣΚ 
Να μη συμμετέχουν στην απεργία της Πέμπτης, αποφάσισαν οι έμποροι της Καλαμάτας, παρά το κάλεσμα της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Καλαμάτας και Μεσσηνίας. Απεργούν πάντως τα κομμωτήρια, τα συνεργεία, τα βενζινάδικα, οι ηλεκτρολόγοι, οι φωτογράφοι, οι φορτηγατζήδες, τα ταξί, οι υδραυλικοί, οι ψυκτικοί, οι αρτοποιοί…

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας επικαλείται την Συνομοσπονδία στην οποία υπάγεται, η οποία δεν έχει πάρει απόφαση συμμετοχής στην απεργία, αν και έχει την αυτονομία να αποφασίσει το κλείσιμο των καταστημάτων.
Χθες το βράδυ πραγματοποίησε έκτακτη Γενική συνέλευση η Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Καλαμάτας και Μεσσηνίας. Από τα 19 σωματεία-μέλη της Ομοσπονδίας συμμετείχαν τα 14, τα οποία και αποφάσισαν τη συμμετοχή στην γενική απεργία και την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας κάτω από γραφεία, στον πεζόδρομο της Αριστομένους.
Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι «η Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Νομού Μεσσηνίας, μετά την Έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησε τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 8η μμ στα γραφεία της, αποφάσισε ομόφωνα όπως:
•        Συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και κλείσιμο καταστημάτων – επιχειρήσεων την 12η Νοεμβρίου 2015.
•        Καταθέσει ψήφισμα διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου και στα αρμόδια Υπουργεία, σε συνεργασία με όμορες Ομοσπονδίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
•        Καλεί τα μέλη της όπως παραβρεθούν την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 10η πρωινή, στα γραφεία της Ομοσπονδίας και στη συνέχεια στο συλλαλητήριο, σε συμπόρευση με άλλες κοινωνικές ομάδες».
Τα σωματεία-μέλη που συμμετείχαν στην έκτακτη Γενική Συνέλευση είναι:
1.Ένωση Κουρέων - Κομμωτών Ν. Μεσσηνίας
2.Επισκευαστών Αυτοκινήτων και Μηχανημάτων Ν. Μεσσηνίας
3.Καταστηματαρχών Τροφίμων και  Σούπερ Μάρκετ Ν. Μεσσηνίας
4.Νέος Σύνδεσμος Ηλεκτρολόγων Ν. Μεσσηνίας
5.Πρατήρια  Υγρών Καυσίμων Ν. Μεσσηνίας
6.Σύνδεσμος Ηλεκτρολόγων Ψυκτικών Αντλιών Εγκαταστατών N.Mεσσηνίας
7.Ένωση Επαγγελματιών Καλλιτεχνών Φωτογράφων Νότιας Πελ/νήσου
8.Ένωση Φορτηγών & Τρικύκλων Ν. Μεσσηνίας
9.Σύλλογος Επαγγελματιών Στούπας Δυτικής Μάνης
10.Σύνδεσμος ΤΑΞΙ Δ.Χ. Καλαμάτας
11.Σύνδεσμος  Υδραυλικών Εγκαταστατών  Ν. Μεσσηνίας
12.Ψυκτικών Ν. Μεσσηνίας
13.Αρτοποιών Ν. Μεσσηνίας
14.Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν. Μεσσηνίας