Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015 18:21

"Μη σκεφθείς το μεροκάματο που θα χάσεις, σκέψου πόσα έχασες με την ανοχή σου…"

Κώστας Πετρόπουλος και Παναγιώτης Κουφαλάκος Κώστας Πετρόπουλος και Παναγιώτης Κουφαλάκος

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 
Η νέα κυβέρνηση, η οποία, όπως τόνισαν χαρακτηριστικά, έχει αναλάβει το βρώμικο έργο να τελειώσει τη δουλειά που ξεκίνησαν οι προηγούμενες, πρέπει την Πέμπτη, στην απεργία, να πάρει μια δυνατή πρώτη απάντηση ενάντια στα σχέδιά της. Αυτό υπογράμμισαν οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ, Παναγιώτης Κουφαλάκος και Κώστας Πετρόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το πρωί, για να καλέσουν τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και την κινητοποίηση του ΠΑΜΕ…

«Η απεργία της Πέμπτης για το ΠΑΜΕ αποτελεί μια πρώτη απάντηση στην αντεργατική λαίλαπα της Κυβέρνησης. Παράλληλα αποτελεί απάντηση και προς τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο και στηρίζουν την ασκούμενη πολιτική», τόνισε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας και επικεφαλής της γραμματείας του ΠΑΜΕ, Παναγιώτης Κουφαλάκος, συνεχίζοντας ως εξής: «Συνάδελφε συναδέλφισσα μη σκεφθείς το μεροκάματο πού θα χάσεις. Σκέψου πόσα έχασες με την ανοχή σου. Βγες από το σπίτι. Δώσε δυναμικό παρών στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10:30 το πρωί στην πλατεία 23ης Μάρτη. Βγες στους δρόμους και διαδήλωσε μαζί μας. Γύρισε τις πλάτες στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες του διαλόγου της συναίνεσης και της υποταγής. Βάλε πλάτη για την ανατροπή».
Από την πλευρά του ο Κώστας Πετρόπουλος, από τη γραμματεία της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων, σημείωσε: «Πέμπτη 12 Νοέμβρη, κλείνουμε τα μαγαζιά μας. Όλοι στον αγώνα, όλοι στην απεργία. Καμιά ανοχή στην επίθεση που δεχόμαστε. Ανυποχώρητος αγώνας για την ανατροπή της πολιτικής που μας αφανίζει.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οδηγεί την πλειοψηφία των μικρών αυτοαπασχολούμενων σε αδιέξοδο, στη φτώχεια και στη χρεωκοπία. Για να ανακάμψουν τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών.
Μας γδέρνουν με την αύξηση της φορολογίας, του ΦΠΑ και τον ΕΝΦΙΑ. Μας κυνηγάνε ανελέητα για χρέη σε ΕΦΟΡΙΑ, ΟΑΕΕ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ. Επιταχύνουν τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς. Τσακίζουν συντάξεις και παροχές υγείας-πρόνοιας, οδηγώντας μας στη δουλειά μέχρι τον τάφο. Πετσοκόβουν και τις τελευταίες κοινωνικές παροχές για σχολεία, υγεία προκειμένου να εξασφαλιστούν τα ματωμένα πλεονάσματα που θα αρπάξουν οι μεγάλες επιχειρήσεις.
Την ίδια ώρα που οδηγούν τη λαϊκή οικογένεια στη φτώχεια και κυνηγούν τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους, χαρίζουν  χρέη και μοιράζουν μποναμάδες και προκλητικές φοροαπαλλαγές προς το μεγάλο κεφάλαιο
Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες, την ώρα που καταφθάνουν τα νέα υπέρογκα χαράτσια, ετοιμάζονται και έρχονται για ψήφιση μέσα στο Νοέμβρη, οι νέοι νόμοι για το ασφαλιστικό, για τα κόκκινα δάνεια και για τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα που προβλέπει το νέο μνημόνιο. Ο αντιλαϊκός κατήφορος δεν έχει τέλος. Η νέα κυβέρνηση έχει αναλάβει τη βρώμικη δουλειά  που δεν τέλειωσαν οι προηγούμενοι, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι πιο σκληρές κατευθύνσεις της Ε.Ε. και οι απαιτήσεις των μονοπωλίων, βιομηχάνων, τραπεζιτών, εφοπλιστών, μεγαλεμπόρων. Στήριγμά της οι ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΠΟΤΑΜΙ  που τώρα κάνουν πως διαφωνούν, είναι όμως οι ίδιοι που ψήφισαν το μνημόνιο και πιέζουν για ακόμα ταχύτερη υλοποίηση των μέτρων.
Όλοι στο δρόμο, υψώνουμε τείχος αντίστασης στον πόλεμο που μας κήρυξαν. Παίρνουμε αγωνιστικές αποφάσεις στα σωματεία και τις ομοσπονδίες, υπερασπιζόμαστε τις δικές μας ανάγκες με τον αγώνα μας. Δεν περιμένουμε τίποτα από τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, που κρύβουν ότι τα μέτρα έχουν χαμένους και κερδισμένους. Με τις προτάσεις τους  δίνουν πολύτιμη βοήθεια στην κυβέρνηση ώστε να περάσουν εύκολα και χωρίς αντίσταση.
Σε  συμμαχία με τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες, δυναμώνουμε την πάλη για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης, Ε.Ε., μονοπωλίων, για να ανοίξει ο αναγκαίος δρόμος για συνολικότερες αλλαγές υπέρ των λαϊκών στρωμάτων.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
·         Κατάργηση του 26%. ΟΧΙ στην αύξηση της προκαταβολής και του Φ.Π.Α
·         Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις. Καμία μείωση κύριας και επικουρικής σύνταξης. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στον ΟΑΕΕ.
·         Κατάργηση των νόμων που επιταχύνουν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.
·         ΟΧΙ στις ρυθμίσεις που απελευθερώνουν επαγγέλματα προς όφελος των μονοπωλίων».
Στ.Μ.