Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2015 16:32

Αφίξεις πολλών Μητροπολιτών και φέτος για τα ονομαστήρια του Μεσσηνίας

Μερικοί μόνο από τους Μητροπολίτες που ταξίδεψαν στην Καλαμάτα για να ευχηθούν στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας (φωτό Γιώργος Τσερεφός) Μερικοί μόνο από τους Μητροπολίτες που ταξίδεψαν στην Καλαμάτα για να ευχηθούν στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας (φωτό Γιώργος Τσερεφός)

ΑΠΟΝΟΜΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ 
Και φέτος ένα μεγάλο τμήμα της ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδας επισκέπτεται την Καλαμάτα προκειμένου να ευχηθεί στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας για την εορτή των ονομαστηρίων του, αλλά και να δείξει «την ενότητα του εκκλησιαστικού σώματος» σε καιρό «αμφισβήτησης», σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου της Μητρόπολης. Ο Μητροπολίτης απένειμε και τις υποτροφίες, που θεσπίστηκαν από τον ίδιο, σε άπορους φοιτητές από τα εδαφικά όρια της Μητρόπολης, οι οποίοι πέρασαν σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ με υψηλές επιδόσεις…

Το πρωί, στον Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής, τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία για τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο και για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη.
Συλλειτούργησαν με τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας οι Μητροπολίτες Πειραιώς Σεραφείμ, Σύρου Δωρόθεος, Ιλίου Αθηναγόρας, Κηφισίας Κυρίλλος, Νέας Ιωνίας Γαβριήλ, Μεγάρων Κωνσταντίνος και οι Επίσκοποι Σαλώνων Αντώνιος και Μεθώνης Κλήμεντος. Συμπροσευχόμενος παρέστη ο Μητροπολίτης Μαντινείας Αλέξανδρος.
Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Μητρόπολης, ο Μητροπολίτης «απευθυνόμενος στο πολυπληθές εκκλησίασμα  τόνισε ότι η παρουσία των αδελφών Επισκόπων σήμερα, σε καιρούς κρίσης, διχόνοιας και αμφισβήτησης, δείχνει την ενότητα του εκκλησιαστικού σώματος. Παράλληλα, κάλεσε τους πιστούς να αντλήσουν δύναμη ο ένας από τον άλλο, ώστε να καταφέρουν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες. Κλείνοντας, ευχαρίστησε θερμά τους Μητροπολίτες, τους ιερείς, τις τοπικές αρχές καθώς και τους πιστούς για την παρουσία τους και τις ευχές τους».
Σε ό,τι αφορά τις υποτροφίες, αυτές προέρχονται από το Ταμείο Αρωγής Απόρων Μεσσηνίων Φοιτητών της Μητρόπολης. Και φέτος δόθηκαν εφτά υποτροφίες.

Ο Μητροπολίτης με τους φοιτητές στους οποίους χορηγήθηκαν οι υποτροφίες (φωτό Γ.Τσερεφός)

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Μητρόπολης, Κωνσταντίνος Ψυχάρης, σε δήλωσή του για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη σημείωσε: «Η σημερινή ημέρα δεν προσφέρεται για δηλώσεις από πλευράς εκκλησίας. Σήμερα για την τοπική εκκλησία και τον επίσκοπό της μιλούν οι άλλοι. Να ευχηθούμε εγκαρδίως στον εορτάζοντα ποιμενάρχη μας τα έτη του να είναι πολλά με υγεία δύναμη και κάθε καλό στην πορεία της αρχιερατικής του διακονίας. Στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε έχουμε την ανάγκη στήριξης και βοήθειας τέτοιων επισκόπων».