Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2015 22:19

Κλιμάκωση με νέα απεργία ζητάει το ΠΑΜΕ και καταγγέλλει τους "φορείς λαϊκής παραπλάνησης"

Κλιμάκωση με νέα απεργία ζητάει το ΠΑΜΕ και καταγγέλλει τους "φορείς λαϊκής παραπλάνησης"

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Με αναπτερωμένο ηθικό, μετά την επιτυχία της χθεσινής απεργιακής του κινητοποίησης, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να κλιμακωθεί η αντίσταση με νέα γενική απεργία ενάντια στην σχέδια κατά της κοινωνικής ασφάλισης. Επιπλέον καλεί ξανά τους εργαζόμενους να απομονώσουν τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και κόμματα που τα χαρακτηρίζει "φορείς λαϊκής παραπλάνησης"…

«Η Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τη συμμετοχή εκατοντάδων εργαζομένων, ανέργων, νεολαίας, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, γυναικών στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ», τονίζεται σε ανακοίνωση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, η οποία συνεχίζει ως εξής: «Η  χθεσινή απεργία πήγε κόντρα στην τρομοκρατία και τις απειλές της εργοδοσίας. Έδωσε ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση, τα κόμματα του κεφαλαίου και τα παπαγαλάκια τους που μιλούσαν για απεργία - «τουφεκιά στον αέρα», αναποτελεσματικότητα, «επαναστατική γυμναστική» κλπ, καλλιεργώντας τη μοιρολατρία και το συμβιβασμό, το «σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω». Σε αυτό συνέβαλαν και ορισμένα τοπικά ΜΜΕ, που προπαγάνδιζαν τις προηγούμενες μέρες τις παραπάνω λογικές.
Σε αυτές τις συνθήκες της ολομέτωπης επίθεσης, είναι κρίσιμο να ξεπεραστούν οι ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Οι εργαζόμενοι και ο λαός της Μεσσηνίας, να απομονώσουν τους εργατοπατέρες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, του Εργατικού κέντρου και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ. Αυτές οι ηγεσίες είναι με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ που έχουν τεράστιες ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση.
Όλοι αυτοί, μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΛΑΕ (που είναι στην ίδια παράταξη, το ΜΕΤΑ), την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΕΠΑΜ, διοργάνωσαν μια αναιμική απεργιακή συγκέντρωση και πορεύτηκαν μαζί βγάζοντας γενικά αντιμνημονιακές ιαχές για την «αναποτελεσματικότητα  των μνημονίων» που δεν δίνουν «αναπτυξιακή προοπτική».
Δεν είναι τυχαίο ότι όλο αυτό το διάστημα δεν κούνησαν το δαχτυλάκι τους για την οργάνωση και την επιτυχία της απεργίας. Αντιθέτως έστηναν φιέστες με τον υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ Κατρούγκαλο, που σφάζει την κοινωνική ασφάλιση, ενώ για την απληρωσιά που κυριαρχεί, τις απολύσεις, τη μαύρη εργασία και την καθιέρωση των 2-ωρων και 3-ωρων συμβάσεων, όχι μόνο δεν έχουν αντιδράσει, αλλά έχουν βάλει και πλάτη είτε αποσιωπώντας τα, είτε δείχνοντας ανοχή, όπως και οι ίδιοι παραδέχονται. Είναι οι φορείς της λαϊκής παραπλάνησης, της συναίνεσης και της ταξικής ειρήνης.
Αυτή η απεργία είναι η αρχή!
Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους συλλόγους της νεολαίας, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, των γυναικών, των συνταξιούχων, τους εργαζόμενους σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, σε συνέχεια της αγωνιστικής δράσης και κλιμάκωση της απάντησης μας!
Σε κάθε κάθε γειτονιά, σε κάθε εργοστάσιο και τόπο εργασίας να δοθεί η μάχη της ενημέρωσης για το αντιασφαλιστικό έκτρωμα που είναι στα σκαριά, να πολλαπλασιαστούν οι συζητήσεις και να δυναμώσουν οι συλλογικές διαδικασίες. 
Να προετοιμάσουμε γερά το επόμενο βήμα αγωνιστικής κλιμάκωσης, να απαντήσουμε με νέα γενική απεργία ενάντια στην επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση, στα δικαιώματα μας, στη ζωή μας.
Όλοι στους δρόμους, όλοι στον αγώνα!
Ανάπτυξη για το λαό και όχι για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων
Να πάρουμε τη ζωή και το μέλλον στα χέρια μας.
Να αρνηθούμε το καθεστώς σύγχρονης σκλαβιάς που μας προετοιμάζουν!».