Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2015 22:41

Χαρίτσης για το νέο ΕΣΠΑ: Έμφαση σε ποιοτικές θέσεις εργασίας και στην κοινωνία

Χαρίτσης για το νέο ΕΣΠΑ: Έμφαση σε ποιοτικές θέσεις εργασίας και στην κοινωνία

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ 
Οι κοινωνικός και ο αναπτυξιακός είναι οι βασικοί πυλώνες των νέων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, ενώ η κεντρική αναπτυξιακή κατεύθυνση είναι η δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας, τόνισε ο αρμόδιος υφυπουργός, Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος ανέπτυξε το σχεδιασμό για το νέο πρόγραμμα, σε σχετική ημερίδα που διοργάνωσε στην Τρίπολη η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου…

Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, ο υφυπουργός «ενημέρωσε τους Δημάρχους και τα υπηρεσιακά στελέχη για την ολοκλήρωση των προγραμμάτων της τρέχουσας περιόδου 2007 – 2013, επισημαίνοντας πως στόχος είναι να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα κονδύλια των διαρθρωτικών ταμείων.
Αναφερόμενος στη δυναμική εκκίνηση της νέας προγραμματικής περιόδου ανέπτυξε τη φιλοσοφία που χαρακτηρίζει τις νέες δράσεις παραπέμποντας στις προδημοσιεύσεις και ανέλυσε τους δύο πυλώνες πάνω στους οποίους βασίζεται το νέο ΕΣΠΑ: τον κοινωνικό και τον αναπτυξιακό. Επίσης τόνισε πως στην παρούσα χρονική περίοδο κεντρική αναπτυξιακή κατεύθυνση αποτελεί η δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας.
Σημείωσε πως η νέα προγραμματική περίοδος 2014 - 2020 θα εστιάζει σε μικρά και μεσαία έργα κοινωνικά χρήσιμα και με πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα μέσα από σχήματα νεανικής επιχειρηματικότητας και κοινωνικής οικονομίας. Στόχος της κυβέρνησης, υπογράμμισε, είναι να δοθεί έμφαση στην έρευνα και την καινοτομία, στην εξωστρεφή επιχειρηματικότητα με έμφαση στον αγροτοδιατροφικό τομέα και τον τουρισμό, καθώς επίσης και στα ζητήματα του κοινωνικού κράτους και της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης.
Η ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη αποτελεί την πρώτη από μια σειρά αντίστοιχων εκδηλώσεων που θα ακολουθήσουν εγκαινιάζοντας μια νέα κουλτούρα συνεργασίας και ενημέρωσης μεταξύ του Υπουργείου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».