Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2015 18:47

"Η παράταξη Μάκαρη υπονομεύει την προσπάθεια για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα"

"Η παράταξη Μάκαρη υπονομεύει την προσπάθεια για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα"

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΠΑΣΑΚΙΔΗ 
Επίθεση στην παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, για υπονόμευση της προσπάθειας ανακήρυξης της Καλαμάτας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021, εξαπέλυσε σήμερα η δημοτική αρχή. Με την επίθεση αυτή η δημοτική αρχή ουσιαστικά αποκλείει όποια πιθανότητα είχε απομείνει για συναίνεση ως προς τη συγκεκριμένη διεκδίκηση, κάτι όμως που αποτελεί βασικό κριτήριο για την ευόδωση του στόχου της…

Το μεσημέρι παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, προκειμένου να απαντήσουν στις αναφορές της μείζονος μειοψηφίας κατά την χθεσινή της συνέντευξη Τύπου, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα, Νίκος Μπασακίδης και ο πρόεδρος της Φάρις, η οποία κατά κάποιο τρόπο εποπτεύει το Γραφείο Υποψηφιότητας, Θανάσης Ηλιόπουλος.
Ο Νίκος Μπασακίδης διαβεβαίωσε ότι η ετοιμασία του φακέλου υποψηφιότητας, ο οποίος κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή, έγινε με τη μέθοδο και τον επιστημονικό τρόπο που προσδιορίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τόνισε επίσης ότι το Γραφείο Υποψηφιότητας στελεχώθηκε από νέα και ικανά άτομα και πως το υλικό που περιέχεται στο φάκελο υποψηφιότητας συγκεντρώθηκε με συνεργατικές και συλλογικές διαδικασίες. Ανέφερε ακόμη ο Νίκος Μπασακίδης ότι έγινε διαβούλευση, ότι λειτούργησαν θεματικές ομάδες εργασίας που επεξεργάστηκαν πολλά θέματα, διατύπωσαν απόψεις και παρουσίασαν προτάσεις και ιδέες καθώς και ότι πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις με τη συμμετοχή πολλών εθελοντών.
Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα τόνισε ακόμη ότι ο φάκελος υποψηφιότητας ανταποκρίνεται στις δυνατότητες και τις επιδιώξεις της πόλης και εξέφρασε την αισιοδοξία της δημοτικής αρχής για την τελική έκβαση της διεκδίκησης, ενώ διατύπωσε τις ευχαριστίες του προς όσους συμμετείχαν και στήριξαν το μέχρι τώρα έργο.
Σε ό,τι αφορά τον Μανώλη Μάκαρη είπε ότι μονίμως για το συγκεκριμένο ζήτημα η στάση του είναι «ήξεις αφήξεις» και με διπλή τοποθέτηση, δηλαδή ταυτόχρονα θετική και αρνητική.
Ο Θανάσης Ηλιόπουλος υποστήριξε ότι η παράταξη του Μανώλη Μάκαρη υπονομεύει αυτή την προσπάθεια της πόλης και πως τέτοιο πόλεμο δεν έχει κάνει καμία δημοτική παράταξη σε καμία άλλη υποψήφια πόλη.
Σημείωσε ότι η χθεσινή συνέντευξη Τύπου είχε ως σκοπό να απολογηθεί ο Μανώλης Μάκαρης για την αρνητική ψήφο –όπως είπε- που έδωσε την Πέμπτη στο Δημοτικό Συμβούλιο (Σημειώνεται ότι η παράταξη Μάκαρη απείχε από την ψηφοφορία, εκτός του Π. Αλούπη που ψήφισε υπέρ).
«Εμείς θα περιμέναμε» ανέφερε ο Θανάσης Ηλιόπουλος για τη μείζονα μειοψηφία «ότι θα βοηθούσε στο επίπεδο της κυβέρνησης», στο οποίο τόνισε ότι έχει πρόσβαση, προσθέτοντας όμως ότι η στάση της παράταξης δεν βρίσκει σύμφωνη την κυβέρνηση, για την οποία ανέφερε ότι στηρίζει και την υποψηφιότητα της Καλαμάτας.
Ακόμη ο πρόεδρος της Φάρις υποστήριξε ότι η επιτροπή που ζήτησε η μείζων μειοψηφία να συγκροτηθεί είναι έξω από το πλαίσιο που καθορίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Υπαινίχθηκε ακόμη ότι τώρα πια είναι αργά να αλλάξει στάση η παράταξη του Μανώλη Μάκαρη, ενώ, αναφερόμενος στα οικονομικά ζητήματα που βάζει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, απάντησε ότι «τσάμπα πολιτιστική πρωτεύουσα δεν γίνεται. Δεν ξέρω που την έχει δει ο κ. Μάκαρης».
Στ.Μ.