Κυριακή, 06 Δεκεμβρίου 2015 22:19

Ο Αντώνης Κατσάς στην Αστυνομία: Αδικαιολόγητη η μαζική προσαγωγή ανηλίκων

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ
Περίπου 16 είναι τελικά τα άτομα που προσήγαγε η Αστυνομία μετά την πορεία που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα, στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και τα περισσότερα ήταν ανήλικοι μαθητές. Στην Αστυνομία έσπευσε να συμπαρασταθεί στους προσαχθέντες ο δικηγόρος Αντώνης Κατσάς, που σε δήλωσή του στην Kalamata Journal υπογράμμισε ότι η ενέργεια της αστυνομίας, να προσαγάγει μαζικά ανήλικους, ούτε στο ήθος της «δεύτερης φοράς αριστερά» ταιριάζει ούτε το φρόνημα της νεολαίας θα κάμψει…

Οι περισσότεροι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ, σύμφωνα με δημόσια δήλωση των αστυνομικών, ελεύθερα θα αφεθούν αργότερα και τα υπόλοιπα 2-3 άτομα που κρατούνται ακόμη.
Ο δικηγόρος Αντώνης Κατσάς δήλωσε σχετικά στην «Kalamata Journal»: «Έγιναν προσαγωγές πολλών μαθητών και ανηλίκων κατά τη διάρκεια της πορείας για την επέτειο της δολοφονίας του Γρηγορόπολου. Δεν προέκυψε τίποτα επιβαρυντικό για τους ανήλικους ούτε για οιονδήποτε άλλον και αφέθηκαν ελεύθεροι. Θεωρώ ότι το γεγονός αυτό, δηλαδή η μαζική προσαγωγή ανήλικων μαθητών στα αστυνομικά τμήματα, δεν δικαιολογείται. Δεν ταιριάζει ούτε στο ήθος της «δεύτερης φοράς αριστερά», όπως το ευαγγελίζονται οι ίδιοι και ούτε πρόκειται να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των ανθρώπων και ειδικά των νέων, που η μόνη τους διέξοδος είναι ο αγώνας και η πάλη για τα δικαιώματά τους».
Στ.Μ.

Αντώνης Κατσάς