Κυριακή, 06 Δεκεμβρίου 2015 21:30

Ταραχές στην Καλαμάτα, αρκετές οι προσαγωγές

ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ
Επεισόδια, μικρής όμως έκτασης, αλλά και προσαγωγές, που σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες ανέρχονται σε 6-7, έγιναν το βράδυ στην Καλαμάτα, στο πλαίσιο της πορείας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου…

Κάτω από το Δημαρχείο της Καλαμάτας, στη συμβολή των πεζόδρομων της Αριστομένους και της Χρήστου Κουμάντου, αστυνομικές δυνάμεις είχαν στήσει διπλό μπλόκο, προληπτικά, για μην κατευθυνθούν οι διαδηλωτές προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.
Κάποιοι, έξω από την πορεία, πέταξαν στους αστυνομικούς πέτρες, κάποια καθίσματα από καφετέρια που βρίσκεται στην απέναντι γωνία και καπνογόνο. Οι αστυνομικοί ξαφνικά πραγματοποίησαν έφοδο και έπιασαν ένα άτομο, ενώ σε άλλες περιπτώσεις πιάστηκαν και άλλα. Όλα τα άτομα οδηγήθηκαν στην Αστυνομία προκειμένου να εξακριβωθεί εάν ήταν μεταξύ εκείνων που πέταξαν τις πέτρες.

Η Τράπεζα της Ελλάδος με κόκκινες και μαύρες μπογιές στη πρόσοψη...

Αυτό συνέβη κατά την επιστροφή της πορείας στην πλατεία 23ης Μάρτη, απ’ όπου και ξεκίνησε. Κατά την έναρξη της πορείας κάποιοι πέταξαν μπογιές, κόκκινες και μαύρες, στο κτήριο της Τράπεζας της Ελλάδος και στα γραφεία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, στην Αριστομένους. Επίσης, πετάχτηκαν πέτρες σε τράπεζες της Σιδηροδρομικού Σταθμού.

Από την έφοδο των αστυνομικών, κάτω από το Δημαρχείο της Καλαμάτας

Κατά τα άλλα, η πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που διοργανώθηκε από την Ανοιχτή Συνέλευση Καλαμάτας, έγινε με τη συμμετοχή νέων κυρίως και με συνθήματα κατά της κρατικής καταστολής, κατά της αστυνομίας και των μίντια, κατά της Χρυσής Αυγής και του Φασισμού, κατά των αντεργατικών μέτρων, κατά των πολέμων. Μεταξύ των συνθημάτων που ακούστηκαν ήταν «Η τρομοκρατία δεν μας σταματά, στο δρόμο του Δεκέμβρη βαδίζουμε ξανά», «Στις τράπεζες λεφτά, στη νεολαία σφαίρες, ήρθε η ώρα για τις δικές μας μέρες», «Τόσα χρόνια ΝΑΤΟ η ίδια ιστορία, χούντα, πόλεμοι, τρομοκρατία», «Από την Ουκρανία ως την Παλαιστίνη, κανένας φασίστας δεν θα μείνει», «Λαέ θυμήσου, το χώμα που πατάς, λευτέρωσαν ο Άρης και το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ», «Μπάτσοι, TV, Χρυσή Αυγή, όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί».

Η πορεία της Ανοιχτής Συνέλευσης στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Όταν η πορεία επέστρεψε στην πλατεία 23ης Μάρτη, διαδηλωτές ξεκίνησαν νέα πορεία για τα γραφεία της Αστυνομίας, προκειμένου να ζητήσουν να αφεθούν ελεύθερα τα άτομα που προσάχθηκαν.
Στ.Μ.

Μπλόκο της Αστυνομίας κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής

"Επίθεση" με μπογιές και στα γραφεία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ