Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2015 17:06

Υπερχρεωμένα τα σχολεία της Καλαμάτας, αδυνατούν να καλύψουν ανάγκες τους

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΟΦΕΙΛΩΝ 
Μεγάλα χρέη έχουν δημιουργηθεί σε σχολεία της Καλαμάτας, ιδιαίτερα προς τη ΔΕΗ και τη ΔΕΥΑΚ, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλύψουν βασικές ανάγκες τους, όπως η θέρμανση για να παρακολουθούν οι μαθητές τα μαθήματα σε υποφερτές συνθήκες. Το πρόβλημα υπογράμμισε κατά τη μεσημεριανή κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης και εκπαιδευτικός, Τάσος Νιάρχος…

Σήμερα, στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Δημήτρης Πολίτης, έθεσε προς έγκριση την κατανομή επιχορήγησης προς τα σχολεία του Δήμου για την κάλυψη των λειτουργικών τους αναγκών.
Όπως τόνισε όμως ο δημοτικός σύμβουλος Τάσος Νιάρχος, τα τελευταία χρόνια οι επιχορηγήσεις προς τα σχολεία έχουν περικοπεί κατά 40 με 50% περίπου και, επιπλέον, από τα χρήματα αυτά καλύπτονται και δαπάνες που δεν αναφέρονται στις λειτουργικές ανάγκες όπως δαπάνες μικροεπισκευές και για κομμάτι της καθαριότητας.
Ο σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης τόνισε ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα, για το οποίο πρέπει να γίνει ουσιαστική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο αντί να παίρνονται αποφάσεις με κατεπείγουσες διαδικασίες.
Επανέφερε δε την πρόταση της παράταξής του, η οποία είχε απορριφθεί σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για την υποβολή αιτήματος στην κυβέρνηση προκειμένου να διαγραφούν τα χρέη των σχολείων προς τη ΔΕΗ και άλλες κοινωφελείς επιχειρήσεις και οργανισμούς.
Σημειώνεται ότι σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο θέμα είχε αναφερθεί και ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Δημήτρης Φαββατάς, εκφράζοντας την αντίθεσή του για το γεγονός ότι η δημοτική αρχή διαθέτει ένα μέρος αυτής της πενιχρής επιχορήγησης για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων, για τη μισθοδοσία των δημοτικών συμβούλων που είναι πρόεδροι και αντιπρόεδροι στις δημοτικές σχολικές επιτροπές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Στ.Μ.