Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015 11:49

Νίκος Μαλαπέτσας: "Ο Παναθηναϊκός είναι ιδέα"

Νίκος Μαλαπέτσας: "Ο Παναθηναϊκός είναι ιδέα"

Του Θανάση Παντέ
Από τότε που γνωρίζω τον Νίκο Μαλαπέτσα, τον έχω ακούσει αμέτρητες φορές να μιλάει για τον Παναθηναϊκό με πάθος ψυχής και αγάπης για την ομάδα με το τριφύλι ως σήμα κατατεθέν...

Μιλώντας για τον Παναθηναϊκό ο Νίκος μεταμορφώνεται σε ιδαλγό ενός αθλητικού ονείρου που τρέχει στο χρόνο κι από το χθες φτάνει στο σήμερα και ατενίζει το αύριο.
Αυτό το αύριο που μπορεί να γίνει πραγματικότητα ονειρεύεται ο Νίκος και το υποστηρίζει θέτοντας υποψηφιότητα για μέλος στο Δ.Σ. της Παναθηναϊκής Συμμαχίας.
Για την υποψηφιότητά του ο ίδιος αναφέρει τα ακόλουθα:

«Γεννήθηκα το 1973 στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, όπου και έζησα τα παιδικά και εφηβικά χρόνια μου. Έπαιξα ερασιτεχνικά ποδόσφαιρο τοπικά στο Μεσσηνιακό Γ.Σ. (χρώμα φανέλας πράσινο) για περίπου 6 χρόνια. Σπούδασα στο ΤΕΙ Πειραιά Λογιστική και υπηρέτησα τη στρατιωτική θητεία μου στο Πεζικό. Από το έτος 1996 ασκώ το επάγγελμα του Λογιστή και είμαι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Από το 1998 εργάζομαι στο ξενοδοχείο Elite City Resort και από το 2006 βρίσκομαι στη θέση του Αναπληρωτή διευθυντή. Είμαι έγγαμος με τρία παιδιά.
Στη μεγάλη οικογένεια του Παναθηναϊκού με «μύησε» από πολύ νωρίς ο πατέρας μου, ο οποίος έχει διατελέσει για χρόνια παράγοντας ποδοσφαίρου. Με το Παναθηναϊκό ενεργά ασχολούμαι από το 1990 παρακολουθώντας όλους τους αγώνες τις ομάδας καθώς και τις ακαδημίες από κοντά. Από το 2012 είμαι μέλος της Παναθηναϊκής Συμμαχίας και κάτοχος διαρκείας τα τελευταία 10 χρόνια. Φέτος το καλοκαίρι διοργάνωσα με μεγάλη επιτυχία, μαζί με άλλους φίλους Παναθηναϊκούς εκδήλωση στην πόλη της Καλαμάτας για την προώθηση της Παναθηναϊκής Συμμαχίας. ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ και λάτρης του πράσινου χρώματος είμαι από όταν γεννήθηκα. Είμαι Παναθηναϊκός παντού ακόμα και στο «τάβλι».
Σκοπός της υποψηφιότητας μου είναι να βοηθήσω στην αναγέννηση της ομάδας σε όλα τα επίπεδα. Διοικητικά και οργανωτικά, ο Παναθηναϊκός είναι ένας, ενιαίος και αδιαίρετος και δεν ταιριάζει σε έναν Παναθηναϊκό η μιζέρια και η γκρίνια. Ήρθα για να βοηθήσω στην εξωστρέφεια και να αποδείξω στον απλό Παναθηναϊκό εάν εκλεγώ ότι όλοι εμείς είμαστε χρήσιμοι στον αγώνα που κάνει η ομάδα μας εναντίον του συστήματος.
Η ομάδα μας θέλει τον υγιή φίλαθλο δίπλα της, θέλει όλους εμάς μαζί της, είναι επιτακτική η ανάγκη να αποκτήσει ένα νέο σύγχρονο και λειτουργικό «σπίτι». Το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού για μένα είναι ο κύριος στόχος και το κύριο μέλημα σε διοικητικό κομμάτι.
Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ πρέπει να επιστρέψει εκεί που ανήκει….. στην Elite του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Κύριοι, η ομάδα επιστρέφει…».

Ο Παναθηναϊκός θα επιστρέψει αν τον στηρίξουν άνθρωποι που πιστεύουν στο αθλητικό ιδεώδες, όσο ηχηρό κι αν ακούγεται, και λειτουργούν ως φίλαθλοι και όχι ως οπαδοί.
Ρωτώντας τον Νίκο γιατί βρίσκεται με τόση θέρμη δίπλα στον Παναθηναϊκό, μας παραπέμπει στην ιστορική διαδρομή του Παναθηναϊκού, βάσει στατιστικών στοιχείων. Όχι άδικα άλλωστε, αφού η σχέση του με τους αριθμούς είναι δεδομένη.

«Όπως γνωρίζετε είμαι υποψήφιος και ζητώ την ψήφο όλων των Παναθηναϊκών για να σας εκπροσωπήσω στο Δ.Σ. της Παναθηναϊκής Συμμαχίας. Ξέρω δεν είναι εύκολο αλλά δεν είναι και ακατόρθωτο. Θα το παλέψω μέχρι τέλος γιατί πιστεύω στον Παναθηναϊκό και τις πρωτιές που έχει αυτή η ομάδα. Πρωτιές «αληθινές» και όχι εικονικές σαν κάποιες άλλες που είναι για να κοροϊδεύουν το κόσμο. Πρωτιές αντρικές. Αναφέρω μερικές από αυτές:
Ο Παναθηναϊκός είναι η μοναδική Ελληνική ομάδα που έχει κατακτήσει πρωτάθλημα αήττητη. Την περίοδο 1963-64 με 24 νίκες και 6 ισοπαλίες.
Ο Παναθηναϊκός κατέχει το αήττητο έδρας για 85 ματς από το 1973-1978 με 66 νίκες και 19 ισοπαλίες.
Η μοναδική Ελληνική ομάδα που έχει συμμετάσχει σε τελικό Διηπειρωτικού κυπέλου. Δύο φορές σκόρερ ο Τότης Φυλακούρης με τη Νασιονάλ 2-1 και 1-1 στη Λεωφόρο.
Η μοναδική ελληνική ομάδα που έχει αγωνιστεί σε τελικό Ευρωπαϊκής Διοργάνωσης το 1971 με τον Αγιαξ στο Γουέμπλει όπου ηττήθηκε με 2-0.
Η ομάδα με τις περισσότερες διακρίσεις στην Ευρώπη. Έχει φτάσει μία φορά στον τελικό, δύο φορές σε ημιτελικό, τέσσερες σε προημιτελικό Ευρωπαϊκής Οργάνωσης.
Η κορυφαία ελληνική ομάδα στην Ευρώπη σύμφωνα με τη Γαλλική «Equipe» με αφορμή την συμπλήρωση 60 χρόνων από την πρώτη διοργάνωση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών τη σεζόν 1955-1956, ετοίμασε ένα αφιέρωμα με τις 100 καλύτερες ομάδες στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα, με ειδική βαθμολογία η οποία έχει ως βάση τις προκρίσεις, τις συμμετοχές σε τελικούς και φυσικά τις κατακτήσεις τροπαίων. O Παναθηναϊκός είναι 30ος. 
Η μοναδική Ελληνική ομάδα που έχει ανακηρυχθεί από τη Διεθνή Ένωση Ιστορίας και στατιστικής του ποδοσφαίρου «ομάδα του μήνα παγκοσμίως» το Σεπτέμβρη του 2001. Είχε νικήσει διαδοχικά Σάλκε (0-2) Μαγιόρκα (2-0) και Αρσεναλ (1-0).
Η πρώτη ομάδα με σύνδεσμο φιλάθλων το 1966 τη θύρα 13.
Η πρώτη ομάδα με αθλητικό κέντρο το 1981 τη Παιανία.
Η πρώτη ομάδα που τοποθέτησε χορτάρι στο γήπεδο της το 1958 στη λεωφόρο.
Η μοναδική Ελληνική ομάδα με παίχτη που έχει πάρει χρυσό παπούτσι στην Ευρώπη. Τον Αντώνη Αντωνιάδη με 39 γκολ, δεύτερο τότε το μεγάλο (Γκερντ Μίλερ).
Η μοναδική Ελληνική ομάδα με παίχτη της να κατέχει το ρεκόρ απαραβίαστης εστίας 1.088 λεπτά. Τάκης Οικονομόπουλος
Στον Παναθηναικό ανήκει επίσης και ο παίχτης με τις περισσότερες συμμετοχές στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο για χρόνια αρχηγός του Μίμης Δομάζος... 
Τώρα οι υπόλοιποι ξεκινάτε να μετράτε πόσες αγωνιστικές δε χάσατε και πόσα πέναλτι ή οφσάιντ σας χαρίστηκαν.
ΜΑΖΙ για να ταξιδέψουμε εκεί που μόνο εσύ μπορείς. - Π Α Ν Α Θ Η Ν Α Ι Κ Ο Σ - ». 

Για τον Νίκο Μαλαπέτσα ο Παναθηναϊκός είναι ιδέα, κι αυτή την ιδέα θέλει να υπηρετήσει με την υποψηφιότητά του.
Ιδιαίτερα αυτή την εποχή που η ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα βρίσκεται σε παρακμιακή κατάσταση, υποψηφιότητες όπως του Νίκου Μαλαπέτσα είναι απαραίτητες για να βρει ξανά ο «βασιλιάς των σπορ» τον δρόμο του προς την αξιοπιστία που τόσο έχει ανάγκη.