Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2015 02:17

Καταγγελίες του Φιλοζωικού για άθλιες συνθήκες στο χώρο βραχείας φιλοξενίας των αδέσποτων

Η εικόνα δείχνει ότι τα πιατάκια των σκύλων ενδεχομένως έχουν μείνει καιρό χωρίς φαγητό και νερό Η εικόνα δείχνει ότι τα πιατάκια των σκύλων ενδεχομένως έχουν μείνει καιρό χωρίς φαγητό και νερό

ΕΝΑΣ ΣΚΥΛΟΣ ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΦΑΓΩΜΕΝΟΣ!
Ένα νεκρό σκύλο, που μάλιστα τον είχαν φάει άλλα ζώα, βρήκαν εθελοντές του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας στο δημοτικό χώρο βραχείας φιλοξενίας των αδέσποτων, στο Νέδοντα. Ο Φιλοζωικός καταγγέλλει ότι τα σκυλιά είχαν μείνει χωρίς νερό και φαγητό για ημέρες…

Επικοινωνήσαμε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων, Θανάση Βασιλόπουλο, ο οποίος από την πλευρά του τόνισε ότι ο Δήμος καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για την παροχή υπηρεσιών φροντίδας στα ζώα αυτά, ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο εργολάβος στον οποίο έχει ανατεθεί το τάισμα και το πότισμα των ζώων να έχει ασκήσει πλημμελώς τις υποχρεώσεις του.
Για το λόγο αυτό, τόνισε ο αντιδήμαρχος, ο εργολάβος έχει κληθεί να παρουσιάσει γραπτώς τις απόψεις του, μέχρι τη Δευτέρα.
Πάντως ο Θανάσης Ηλιόπουλος επέμεινε ότι είναι άδικο να κατηγορείται ο Δήμος Καλαμάτας για κακομεταχείριση των αδέσποτων ζώων, υπογραμμίζοντας ότι έχει προβεί σε μια σειρά μέτρων για την υποστήριξη των ζώων αυτών, με κόστος μάλιστα που σημείωσε ότι δεν είναι ευκαταφρόνητο.
Επεσήμανε δε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για την πρόσληψη κτηνιάτρου, η οποία θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες, όπως επίσης, πρόσθεσε, τις επόμενες ημέρες θα υπάρχουν και αυτόματες ποτίστρες και ταΐστρες στο χώρο της βραχείας φιλοξενίας των αδέσποτων.

Φρικιαστική η εικόνα με το νεκρό σκυλάκι που το έχουν φάει άλλα ζώα

Σε ό,τι αφορά, τέλος, τον πεθαμένο σκύλο, ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε ότι ερευνάται ο λόγος του θανάτου του, σημείωσε πάντως ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας ο σκύλος αυτός ήταν υπερήλικας, 14 ετών.
Από την πλευρά του ο Φιλοζωϊκός Όμιλος Καλαμάτας τονίζει ότι «πριν κάποιους μήνες ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας δημοσίευσε με περηφάνια στα Μ.Μ.Ε. τη λειτουργία του Χώρου Προσωρινής Φιλοξενίας Αδέσποτων Ζώων.
Φυσικά η διαχείριση του χώρου δόθηκε σε ιδιώτη και όχι στο Φιλοζωικό Όμιλο Καλαμάτας.
Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Ζώα που όταν κυκλοφορούσαν ελεύθερα στην πόλη βρίσκονταν σε καλή κατάσταση, τώρα πια βρίσκονται στα κλουβιά αποστεωμένα.
Ιδιώτης που πληρωνόταν για την περισυλλογή κάθε ζώου επέτρεψε τα ζώα να βρίσκονται σ’ αυτή την κατάσταση. Έγινε ποτέ έλεγχος στον ιδιώτη για τις υπηρεσίες που προσέφερε;
Επειδή δεν αμφισβητούμε την καλή πρόθεση της δημοτικής αρχής, ζητάμε να λογοδοτήσουν στις αρμόδιες αρχές και ο ιδιώτης και ο υπάλληλος του Δήμου που είναι υπεύθυνος. Να ξεκαθαρίσει επιτέλους το τοπίο».
Στ.Μ.

    Σκύλος που σύμφωνα με τον Φιλοζωικό Όμιλο Καλαμάτας έχει μείνει πετσί και κόκκαλο από την πείνα