Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2015 17:49

Προσοχή, προσοχή, προσοχή, διπλής κατεύθυνσης η Βασιλέως Γεωργίου…

Προσοχή, προσοχή, προσοχή, διπλής κατεύθυνσης η Βασιλέως Γεωργίου…

ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ 
Τη μέγιστη προσοχή πρέπει να δείχνουν οι οδηγοί που κινούνται στο κέντρο της πόλης, καθώς από το μεσημέρι η Βασιλέως Γεωργίου και στο τμήμα από τη Φαρών έως Αριστομένους λειτουργεί ως διπλής κατεύθυνσης. Η κυκλοφοριακή ρύθμιση φέρνει μεγαλύτερα προβλήματα και οι αντιδράσεις είναι πολλές, τόσο από κατοίκους της περιοχής καθώς καταργήθηκαν οι θέσεις στάθμευσης όσο και από κατοίκους της ευρύτερης περιοχής που τονίζουν ότι με την αμφιδρόμηση υψώθηκε ένας τοίχος στο τμήμα Φαρών-Αριστομένους που κόβει την κάθετη κίνηση και φορτώνει με περισσότερη κίνηση την Αριστομένους, ταλαιπωρώντας και τους οδηγούς. Πιο μεγάλος φαίνεται ότι είναι ο κίνδυνος στην οδό Ακρίτα, όπου επίσης αμφιδρομήθηκε το τμήμα από Βασιλέως Γεωργίου έως Βασιλίσσης Όλγας…

Η λειτουργία της Βασιλέως Γεωργίου ως διπλής κατεύθυνσης ξεκίνησε αργά το μεσημέρι και όχι το πρωί, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά, καθώς υπήρχαν σταθμευμένα αυτοκίνητα στο ρεύμα με κίνηση προς την ανατολή με φορά προς τη δύση.

Ο Παναγιώτης Κουλουμβάκος γυρνάει το διακόπτη ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών με τη ρύθμιση για την αμφιδρόμηση της Βασιλέως Γεωργίου. Δεξιά οι Ανδρέας Καραγιάννης και Δημήτρης Δημόπουλος

Για την ομαλή λειτουργία της Βασιλέως Γεωργίου έχει κινητοποιηθεί η Δημοτική Αστυνομία αλλά και τροχονόμοι.
Ο εντεταλμένος για το κυκλοφοριακό δημοτικός σύμβουλος, Δημήτρης Δημόπουλος, κάλεσε τους οδηγούς και τους πεζούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, «προσοχή, προσοχή, προσοχή» ανέφερε χαρακτηριστικά, μέχρι οι κυκλοφοριακές αλλαγές να εμπεδωθούν, ενώ το ίδιο τόνισε και ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Καραγιάννης, εκφράζοντας επίσης την βεβαιότητα ότι οι νέες αυτές ρυθμίσεις θα εξυπηρετήσουν την κίνηση των οχημάτων.


Πάντως οι δύο εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής έγιναν δέκτες παραπόνων τόσο για την κατάργηση των θέσεων στάθμευσης (μειώθηκαν οι θέσεις στάθμευσης και έγιναν ελεγχόμενες) όσο και για το κόψιμο της κάθετης κίνησης της Αριστοδήμου. Συνέστησαν ωστόσο στους παραπονούμενους να δείξουν υπομονή μέχρι να δοκιμαστούν και να αποδώσουν αυτές οι νέες ρυθμίσεις.
Στ.Μ.