Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2015 18:28

Δεν ξέρει η κυβέρνηση πόσα χρήματα θα δώσει στην πόλη που θα επιλεγεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης…

Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΕΧΕΙ ΖΗΤΗΣΕΙ ΠΑΝΤΩΣ 15 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ 
Η Καλαμάτα μπορεί να έβαλε στον φάκελο της υποψηφιότητας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα ότι η κυβέρνηση θα συνεισφέρει σε αυτό το εγχείρημα 15.000.000 ευρώ, ωστόσο η ίδια η κυβέρνηση ακόμη δεν έχει αποφασίσει πόσα χρήματα θα διαθέσει για την πόλη της χώρας που θα επιλεγεί τελικά ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, το 2021!...

Σήμερα οι 14 δήμαρχοι των πόλεων που διεκδικούν το θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, ανάμεσά τους φυσικά και ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, είχαν συνάντηση τους υπουργούς Εσωτερικών και Πολιτισμού, Παναγιώτη Κουρουμπλή και Αριστείδη Μπαλτά αντίστοιχα, οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι στις αρχές του νέου χρόνου θα είναι σε θέση να ανακοινώσουν με πόσα χρήματα θα στηρίξει η κυβέρνηση την πόλη που θα επιλεγεί.
Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου Καλαμάτας, «Συνάντηση, στην οποία μετέσχε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015, μεταξύ των 14 Δημάρχων των πόλεων που διεκδικούν την ανάδειξή τους σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021 και των Υπουργών Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή και Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά. Η συνάντηση διεξήχθη στο Υπουργείο Εσωτερικών και σ’ αυτήν αποφασίσθηκε η Κυβέρνηση να έχει αποκρυσταλλώσει τη θέση της μέχρι τις 5 Ιανουαρίου 2016 στα εξής ζητήματα:
Προσδιορισμός της οικονομικής συμβολής εκ μέρους του Υπουργείου Πολιτισμού και των Υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών προς την πόλη που θα επιλεγεί ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021
Τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου στην κατεύθυνση της δυνατότητας του Δήμου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021να έχει την επιλογή να συγκροτήσει πολυμετοχική Ανώνυμη Εταιρεία, που θα αναλάβει τη διοργάνωση των δράσεων της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας έξω από τις διαδικασίες που ισχύουν για το δημόσιο λογιστικό, για λόγους ευελιξίας και αποτελεσματικότητας.
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας, κατά την εισήγησή του, κινήθηκε ακριβώς στην αναγκαιότητα επίλυσης του θεσμικού και του οικονομικού ζητήματος, είχε δε διαμορφώσει την εισήγησή του μαζί με στελέχη του Γραφείου Υποψηφιότητας Kalamata21.
Σημειώνεται πως ο Δήμαρχος θα μεταβεί εκ νέου στην Αθήνα την Τετάρτη 23 του μήνα, για συνεργασία με στελέχη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας».
Στ.Μ.