Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2015 20:27

Από την Καλαμάτα με ανθρωπιά για τους δοκιμαζόμενους πρόσφυγες

ΈΦΥΓΕ ΦΟΡΤΙΟ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ 
Το δρόμο για τον Πειραιά παίρνει το φορτηγό με το πρώτο φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας που συγκέντρωσε η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πρόσφυγες, στην οποία συμμετέχουν πολλοί τοπικοί φορείς και η Μητρόπολη Μεσσηνίας. Το μεσημέρι μέλη της Επιτροπής φόρτωσαν δεκάδες κιβώτια με είδη ένδυσης, ατομικής υγιεινής, είδη για παιδιά και βρέφη και με τρόφιμα, το οποίο έχει προορισμό το ΠΙΚΠΑ της Μυτιλήνης, όπου και λειτουργούν σταθμός εθελοντών και καταυλισμός προσφύγων…

Η εκπρόσωπος της Επιτροπής, Ναυσικά Λαγωνικάκου, με δηλώσεις της στην Kalamata Journal εξέφρασε τις θερμότερες ευχαριστίες προς τους φορείς αλλά και τα μεμονωμένα άτομα, που έσπευσαν να υποστηρίξουν την προσπάθεια και να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια. Όπως τόνισε, έχουν προσφερθεί εξαιρετικής ποιότητας είδη, τα οποία θα βοηθήσουν τους πρόσφυγες να αισθανθούν κάπως καλύτερα, να νιώσουν μια μικρή ανακούφιση και να συνεχίσουν τη μεγάλη τους προσπάθεια προκειμένου να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους.

 

Η κ. Λαγωνικάκου σημείωσε ότι η ανθρωπιστική βοήθεια θα παραληφθεί στον Πειραιά από την οργάνωση Αλληλεγγύη για Όλους, η οποία και θα αναλάβει την προώθησή τους στη Μυτιλήνη.
Ακόμη, η εκπρόσωπος της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους Πρόσφυγες τόνισε ότι η προσπάθεια δεν σταματάει εδώ και αντίθετα η συλλογή βοήθειας συνεχίζεται. Τα είδη παραλαμβάνονται στις εγκαταστάσεις του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας και στη Στέγη της Εκκλησίας, στα Γιαννιτσάνικα.  
Κλείνοντας, η κ. Λαγωνικάκου εξέφρασε για μια ακόμη φορά τις ευχαριστίες της Επιτροπής προς όσους προσέφεραν είδη, τονίζοντας ότι η συνεισφορά τους ήταν συγκινητική, ενώ ευχήθηκε σε όλους τα χρόνια πολλά και καλή χρονιά.
Στ.Μ.