Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015 15:06

Εικονικό το πρόβλημα της ανεργίας των νέων, υπονοεί ο δήμαρχος Καλαμάτας

«ΞΑΠΛΩΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ» 
Για το δήμαρχο Καλαμάτας το πρόβλημα της ανεργίας των νέων είναι εικονικό. Τόνισε μάλιστα χθες το βράδυ, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι η κοινωνική υποστήριξη πρέπει να παρέχεται από το κράτος μόνο σε εκείνους που την έχουν πραγματικά ανάγκη και όχι σε εκείνους που μπορούν να δουλέψουν. Και εξήγησε ότι δουλειές υπάρχουν, στις ελιές, ιδίως τώρα που είπε ότι έχουν επιστρέψει στη χώρα τους οι Αλβανοί…

Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, μίλησε για νέους που περνούν τη μέρα τους ξαπλωμένοι στις καφετέριες, τη στιγμή που στα χωριά οι παραγωγοί ψάχνουν με αγωνία εργάτες για να μαζέψουν τις ελιές. Πρόσθεσε ότι η εικόνα με τους νέους που γυρνούν στην πόλη και κάθονται στις καφετέριες εντυπωσιάζει και τους τουρίστες που έρχονται με τα κρουαζιερόπλοια.
Ο κ. Νίκας τόνισε ότι δεν πρέπει «να καταντήσουμε κράτος που να σιτίζει μόνιμα ανθρώπους που μπορούν να εργαστούν», πρόσθεσε ωστόσο ότι η κοινωνική πολιτική που εφαρμόζει η νέα κυβέρνηση είναι θετική και ειδικότερα μίλησε για τη διάθεση 4 δισεκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ για τους κοινωνικά αδύνατους και για τα κουπόνια που προσφέρονται σε έχοντες ανάγκη προκειμένου να πηγαίνουν και να ψωνίζουν με αξιοπρέπεια, όπως είπε χαρακτηριστικά, στα σούπερ μάρκετ.
Οι αναφορές αυτές έγιναν με αφορμή τοποθετήσεις συμβούλων της αντιπολίτευσης για ανεπαρκή κοινωνική πολιτική από το Δήμο Καλαμάτας.
Επιπλέον, ο δήμαρχος εξέφρασε εμμέσως τον προβληματισμό του μη τυχόν και σημειωθεί κοινωνική αναταραχή, στο πλαίσιο απάντησής του σε παρατήρηση του Θόδωρου Μπρεδήμα για την εκπόνηση συγκοινωνιακής μελέτης. Ο κ. Νίκας τόνισε ότι θα γίνει η μελέτη με την ολοκλήρωση της περιμετρικής οδού, κάτι που προβλέπεται να συμβεί μέσα στο 2016, σχολιάζοντας όμως ότι ο δρόμος θα τελειώσει «αν πάνε όλα καλά, γιατί είμαστε διαολοφυλή, εκεί που πάει να φτιάξει κάτι το τινάζουμε ξαφνικά στον αέρα».
Στ.Μ.