Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015 02:25

Ανταλλαγή με το ΤΑΙΠΕΔ για να πάρει το κτίριο Αλειφέρη, ζητάει ο Δήμος Καλαμάτας

Ανταλλαγή με το ΤΑΙΠΕΔ για να πάρει το κτίριο Αλειφέρη, ζητάει ο Δήμος Καλαμάτας

ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΛΑΤΕΙΑ
Το διατηρητέο (και ετοιμόρροπο) κτίριο Αλειφέρη, στη συμβολή του πεζόδρομου της Αριστομένους με την οδό Κολοκοτρώνη, επιδιώκει να πάρει ο Δήμος Καλαμάτας. Το κτίριο έχει περάσει στην κατοχή του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο προσπαθεί να το εκποιήσει χωρίς όμως να έχει βρει ακόμη ανταπόκριση από επενδυτές. Η πρόταση του Δήμου προς το ΤΑΙΠΕΔ είναι να γίνει ανταλλαγή του…

…συγκεκριμένου κτιρίου με άλλο κτίριο που βρίσκεται στην Κηφισιά.
Προφανώς πρόκειται για το κτίριο του κληροδοτήματος Χανδρινού, το οποίο ο Δήμος προτείνει να το δώσει στο ΤΑΙΠΕΔ για να πάρει το κτίριο Αλειφέρη.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής της Αλλαγής, Θόδωρος Μπρεδήμας, τόνισε ότι πρόκειται για μια πολύ δύσκολη υπόθεση, σημειώνοντας πάντως ότι για το θέμα αυτό έχει ενημερωθεί ο υπουργός Εργασίας και βουλευτής Μεσσηνίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, προφανώς με σκοπό να παρέμβει για την ευόδωση του ζητήματος.
Ο κ. Νίκας τόνισε ότι είναι εξαιρετικής σημασίας υπόθεση για το Δήμο Καλαμάτας η απόκτηση του συγκεκριμένου διατηρητέου κτιρίου, ενώ πρόσθεσε ότι στο σχεδιασμό είναι η κατεδάφιση των ισόγειων καταστημάτων που εφάπτονται με το κτίριο Αλειφέρη, ώστε να δημιουργηθεί μια μικρή πλατεία στο κέντρο της πόλης, η οποία θα δημιουργεί και οπτική επαφή του πεζόδρομου της Αριστομένους με το κτίριο της παλιάς Εμπορικής Τράπεζας, στην οδό Σφακτηρίας, το οποίο επίσης διεκδικεί ο Δήμος, από την ιδιοκτήτρια Alpha Bank, με σκοπό τη λειτουργία στο ισόγειο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης.
Στ.Μ.