Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015 18:35

Ψυχρός ξανά ο Νίκας για τον προαστιακό σιδηρόδρομο

ΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ… 
Νέα άρνηση, έμμεση βέβαια, διατυπώθηκε από το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, σε πρόταση για τη συζήτηση του θέματος επαναλειτουργίας του προαστιακού σιδηροδρόμου και για τη συγκρότηση διαδημοτικής επιτροπής με το Δήμο Μεσσήνης, την οποία παρουσίασε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης. Έχει σημασία να σημειωθεί ότι ο Δήμος διεκδικεί το Σιδηροδρομικό Σταθμό προκειμένου να στεγάσει την εταιρία που θα δημιουργηθεί για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, εφόσον η Καλαμάτα επιλεγεί ως τέτοια…

Χθες το βράδυ, πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, επισκέφθηκε το δημαρχείο ο αντιδήμαρχος Μεσσήνης, Τάσος Τσερπές, ο οποίος είχε σκοπό να προτείνει στο Σώμα να γίνει συζήτηση για την επαναλειτουργία της γραμμής Καλαμάτας-Μεσσήνης, τουλάχιστον, σε μόνιμη βάση. Ωστόσο δεν κατέθεσε την πρότασή του, καθώς το Δημοτικό Συμβούλιο είχε διπλή συνεδρίαση, δεν υπήρχε δηλαδή ευχέρεια χρόνου.
Όμως, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης, κατέθεσε για άλλη μια φορά την πρόταση προς το δήμαρχο, προκειμένου να συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση το θέμα της επαναλειτουργίας του προαστιακού σιδηροδρόμου, ενώ πρότεινε επίσης τη συγκρότηση διαδημοτικής επιτροπής της Καλαμάτας και της Μεσσήνης για το τρένο.
Η απάντηση του δημάρχου, Παναγιώτη Νίκα, ήταν ότι ο Δήμος Καλαμάτας επιθυμεί την επαναλειτουργία του προαστιακού σιδηροδρόμου, τόνισε όμως ότι προαστιακός δεν είναι η γραμμή Καλαμάτα-Μεσσήνη αλλά και η γραμμή μέχρι τον Μελιγαλά τουλάχιστον. Υπογράμμισε λοιπόν ο κ. Νίκας ότι ο Δήμος Καλαμάτας είναι διατεθειμένος να εισφέρει και οικονομικά προκειμένου να επαναλειτουργήσει ο προαστιακός, με την προϋπόθεση ότι θα εισφέρουν και οι υπόλοιποι Δήμοι και όχι μόνο της Μεσσήνης. Επίσης είπε ότι προϋπόθεση είναι να βελτιωθούν οι υποδομές, κάτι που υπαινίχθηκε ότι δεν μπορούν να το κάνουν οι Δήμοι, ώστε η γραμμή να γίνει ανταγωνιστική σε σχέση με τις υπόλοιπες συγκοινωνίες, αλλά και να υπάρχει και η απαιτούμενη πληρότητα, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά ότι δεν έχει νόημα να πηγαίνει με το τρένο ένας άνθρωπος μόνο του.
Στ.Μ.