Τετάρτη, 06 Ιανουαρίου 2016 12:09

Αμέτρητος κόσμος και φέτος στο λιμάνι της Καλαμάτας για τον αγιασμό των υδάτων

Αμέτρητος κόσμος και φέτος στο λιμάνι της Καλαμάτας για τον αγιασμό των υδάτων

ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΕΠΙΑΣΕ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΚΩΝΑΣ 
Κόσμος «πλημμύρισε» με την παρουσία του και φέτος το λιμάνι της Καλαμάτας, προκειμένου να παρακολουθήσει την τελετή του αγιασμού των υδάτων. Τον σταυρό έπιασε ο 18χρονος Καλαματιανός, Γιάννης Τσάκωνας, ενώ συνολικά βούτηξαν στη θάλασσα περίπου 30 νέοι…

Μετά τη θρησκευτική τελετή στην εκκλησία της Ανάληψης, έγινε η λιτανεία της εικόνας του Αγίου Ιωάννη στο λιμάνι και στην κεντρική προκυμαία, μπροστά από το παλιό ξενοδοχείο «Αμέρικα», ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη και βουλευτές του Νομού επιβιβάστηκαν σε σκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, για τη ρίψη του σταυρού στη θάλασσα και τον αγιασμό των υδάτων.
Οι υπόλοιποι εκπρόσωποι φορέων, αρχών και θεσμών παρακολούθησαν τον αγιασμό από εξέδρα που είχε στηθεί στην προκυμαία, ενώ γύρω γύρω στο λιμάνι υπήρχε πάρα πολύς κόσμος. Ο καιρός ήταν εξαιρετικά καλός μέχρι την ολοκλήρωση του αγιασμού, οπότε άρχισε να φυσάει κάπως δυνατά.
Ο 18χρονος Γιάννης Τσάκωνας, που έπιασε το σταυρό, βούτηξε φέτος για δεύτερη φορά. Όπως δήλωσε μετά, εύχεται σε όλους χρόνια πολλά, υγεία και ευτυχία, ενώ σημείωσε ότι για εκείνον το σημαντικό ήταν να βουτήξει στη θάλασσα για το σταυρό και όχι τόσο να τον πιάσει. Ανέφερε επίσης ότι κάθε χρόνο θα κάνει το ίδιο.
Στ.Μ. 

-

-

-

-

Ο Γιάννης Τσάκωνας