Πέμπτη, 07 Ιανουαρίου 2016 17:39

Προκαταβολικές ευχαριστίες σε Τατούλη-Χαρίτση για την ανάπλαση της Ναυαρίνου…

Χάρης Βγενής και Παναγιώτης Νίκας Χάρης Βγενής και Παναγιώτης Νίκας

ΝΙΚΑΣ ΣΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΟΥ Δ.Λ.Τ. 
Σε κάδρο στο ράφι πίσω από το γραφείο του δημάρχου Καλαμάτας αναμένεται ότι θα μπουν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης και ο υφυπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης!... Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, έχει αρχίσει από τώρα να τους ευχαριστεί, προσδοκώντας στην υποστήριξή τους για να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ η ανάπλαση της οδού Ναυαρίνου… Θερμές ευχαριστίες απεύθυνε προς τα δύο πρόσωπα ο δήμαρχος χθες, κατά την εκδήλωση κοπής της πίτας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, γιατί, όπως είπε, του έχουν εκφράσει τη συμφωνία τους για το συγκεκριμένο έργο…

Επίσης ο δήμαρχος στην ομιλία του πριν την κοπή της πίτας προχώρησε σε σειρά εξαγγελιών όσον αφορά το τι προγραμματίζεται να γίνει φέτος στην παραλιακή ζώνη της πόλης. Είπε ότι από την άνοιξη θα έχει φωτιστεί ο μεγάλος λιμενοβραχίονας του λιμανιού, προκειμένου να κάνει τις βόλτες του ο κόσμος. Είπε ότι θα δημιουργηθεί πλατεία μεταξύ του λιμανιού και της μαρίνας, με σκοπό και τη βελτίωση της πρόσβασης στη μαρίνα. Είπε ότι θα μπορεί να λειτουργήσει υδατοδρόμιο στο λιμάνι. Είπε ότι έχουν ξεκινήσει συζητήσεις προκειμένου να γίνονται καθημερινά ακτοπλοϊκά δρομολόγια στη γραμμή Καλαμάτας-Κρήτης, κυρίως για την εξυπηρέτηση φορτηγών που μεταφέρουν εμπορεύματα.
Ο δήμαρχος τόνισε ακόμη ότι το λιμάνι είναι το μέλλον της πόλης και ευχαρίστησε τον πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για το έργο τους.
Επίσης, ευχαρίστησε θερμά τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας, Χρυσόστομο, για τη συμβολή του προκειμένου το Λιμενικό Ταμείο να περιέλθει στο Δήμο. Προηγουμένως ο Μητροπολίτης στον χαιρετισμό του εξέφρασε την ευχή να αποβεί επ’ ωφελεία των πολιτών και της πόλης η εκχώρηση του Λιμενικού Ταμείου στο Δήμο, προσθέτοντας ότι από την εικόνα που έχει φαίνεται ότι πράγματι δημιουργείται η προσδοκώμενη ωφέλεια.
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, δημοτικός σύμβουλος Χάρης Βγενής, από την πλευρά του δεν θέλησε να αναφέρει κάτι, καθώς, όπως είχε «αρχηγού παρόντος πάσα αρχή παυσάτω». Στη συνέχεια ωστόσο ανήγγειλε ότι μέσα σε διάστημα ενός μήνα θα έχει υπογραφεί η σύμβαση με εργολάβο για την υλοποίηση σειράς παρεμβάσεων στο λιμάνι.
Ο τυχερός της ημέρας ήταν ο μαθητής Στάθης Κανελλόπουλος, στο κομμάτι της πίτας του οποίου έτυχε το φλουρί, που αντιστοιχούσε σε ένα σετ ψαρέματος.
Στ.Μ.