Πέμπτη, 07 Ιανουαρίου 2016 16:05

Στήριξη της προσπάθειας μόνιμης λειτουργίας του σιδηρόδρομου από την παράταξη Μάκαρη

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΜΕΣΣΗΝΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 
Στη Μεσσήνη πήγαν (και ήρθαν) σήμερα το μεσημέρι, με το τρένο, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, Μανώλης Μάκαρης, με μέλη του συνδυασμού του, σε μια εκδήλωση συμβολικής στήριξης της προσπάθειας για την επαναλειτουργία του σιδηρόδρομου. Στη Μεσσήνη τους υποδέχθηκαν εκπρόσωποι της εκεί δημοτικής αρχής, η οποία έχει προβεί σε πολλές ενέργειες για την μόνιμη λειτουργία του τρένου. Σε ό,τι αφορά το δρομολόγιο Καλαμάτας-Μεσσήνης και αντίστροφα, η λειτουργία του παρατάθηκε μέχρι και την Κυριακή…

Ο Μανώλης Μάκαρης, ο δημοτικός του σύμβουλος Δημήτρης Φαββατάς, ο σύμβουλος του στη δημοτική κοινότητα Καλαμάτας Χρήστος Ζόμπολος, ο σύμβουλος του στην Τοπική Κοινότητα Ασπροχώματος Νίκος Χριστόπουλος και άλλα μέλη του συνδυασμού «Ανοιχτός Δήμος-Ενεργοί Δημότες» επιβιβάστηκαν το μεσημέρι στο τρένο, από το Σιδηροδρομικό Σταθμό της Καλαμάτας, με προορισμό τη Μεσσήνη, για να στηρίξουν συμβολικά την προσπάθεια μόνιμης λειτουργίας του δρομολογίου Καλαμάτας-Μεσσήνης, το οποίο ξεκίνησε πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, επρόκειτο να σταματήσει χθες, ημέρα εορτασμού των Θεοφανείων, αλλά παρατάθηκε μέχρι την Κυριακή, ύστερα από ενέργειες κυρίως του δημοτικής αρχής Μεσσήνης αλλά και εργαζομένων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Επιπλέον δε έχει ζητηθεί η γραμμή να συνεχίσει να λειτουργεί και μετά την Κυριακή.

Μανώλης Μάκαρης, Δήμητρα Λυμπεροπούλου, Χρήστος Ζόμπολος, Δημήτρης Φαββατάς, Νίκος Χριστόπουλος

Στη Μεσσήνη υποδέχθηκαν την αντιπροσωπεία της μείζονος μειοψηφίας ο αντιδήμαρχος και πρώην σιδηροδρομικός, Τάσος Τσερπές, που εκπροσώπησε και το δήμαρχο, Γιώργο Τσώνη, ο οποίος απουσίασε λόγω έκτακτου περιστατικού.
Σε δηλώσεις του ο Μανώλης Μάκαρης τόνισε ότι υπάρχουν οι δυνατότητες ώστε ο προαστιακός σιδηρόδρομος στη Μεσσηνία να επαναλειτουργήσει σε μόνιμη φάση, αρχικά έστω στη γραμμή Καλαμάτας-Μεσσήνης ή ακόμη και μέχρι το Μελιγαλά. Πρόσθεσε ότι και η γραμμή Καλαμάτας-Πάτρας μπορεί να γίνει κανονικού εύρους, με το ΕΣΠΑ, κάτι που τόνισε ότι θα μειώσει τη διάρκεια του ταξιδιού σε μόνο δύο ώρες, χρόνος ιδιαίτερα ανταγωνιστικός προς το δρόμο, κάτι που σημαίνει ότι ένα τέτοιο έργο θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση σε ολόκληρη την περιοχή. Τέλος είπε ότι θετικές είναι οι προοπτικές και για το τουριστικό τρένο. Συνοψίζοντας υπογράμμισε ότι ο σιδηρόδρομος και μπορεί να επαναλειτουργήσει και την περιοχή μας θα βοηθήσει.

Τάσος Τσερπές και Μανώλης Μάκαρης στο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Μεσσήνης

Ο εκπρόσωπος του δημάρχου Μεσσήνης, αντιδήμαρχος Τάσος Τσερπές, εξέφρασε τα συγχαρητήριά του προς την παράταξη του Μανώλη Μάκαρη για την πρωτοβουλία της. Αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έχει αναλάβει η δημοτική αρχή Μεσσήνης για την μόνιμη λειτουργία του προαστιακού σιδηρόδρομου στη Μεσσηνία, σε πρώτη φάση τουλάχιστον στη γραμμή Μεσσήνης-Καλαμάτας. Υπογράμμισε μάλιστα ο κ. Τσερπές ότι «ίσως είναι η ύστατη ευκαιρία» για την επαναλειτουργία του προαστιακού σιδηρόδρομου και αυτό γιατί το δίκτυο παραμένει σε καλή κατάσταση, προσωπικό υπάρχει, το μηχανοστάσιο υπάρχει στην Καλαμάτα σε ετοιμότητα να καλύψει κάθε ανάγκη. Επιπλέον δε σημείωσε ότι υπάρχει και ποσό 50.000.000 ευρώ για τις άγονες γραμμές του σιδηροδρόμου, που σημαίνει ότι ο προαστιακός στη Μεσσηνία θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί με ένα κομμάτι από αυτό το ποσό.

Στη συμβολική αυτή πρωτοβουλία έλαβε μέρος και η περιφερειακή σύμβουλος, επικεφαλής της «Πελοπόννησος Οικολογική» και ειδική σύμβουλος του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος,  Δήμητρα Λυμπεροπούλου, που σε δηλώσεις της τόνισε ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι, στους οποίους συμμετέχει, πάντα υποστηρίζουν το σιδηρόδρομο. Υποσχέθηκε, με την ιδιότητα της συμβούλου του υπουργού, ότι θα στηριχθούν οι προσπάθειες των Δήμων της Μεσσηνίας για την επαναλειτουργία του σιδηρόδρομου, ενώ κλείνοντας υπογράμμισε ότι ανάπτυξη δεν είναι μόνο οι μεγάλοι οδικοί άξονες αλλά και ο σιδηρόδρομος.
Στ.Μ.