Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2016 15:15

Σχετική ικανοποίηση στην Καλαμάτα για τη συμμετοχή στις εκλογές της Νέας Δημοκρατίας

Π. ΜΑΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά ικανοποιητικό είναι το κλίμα στη Νέα Δημοκρατία, στην Καλαμάτα, καθώς, από τη μέχρι τώρα προσέλευση στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος, η συμμετοχή κρίνεται ότι θα φτάσει το 70 με 80% της συμμετοχής που καταγράφηκε στον πρώτο γύρο, στις 20 Δεκέμβρη. Στην Καλαμάτα η ψηφοφορία γίνεται στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος», με σχετικά καλή ροή και χωρίς καθυστερήσεις. Οι κάλπες θα κλείσουν στις επτά το βράδυ…

Ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Περικλής Μαντάς, με δηλώσεις του στην kalamata journal τόνισε ότι σε όλα τα εκλογικά τμήματα του Νομού οι κάλπες άνοιξαν κανονικά στις επτά το πρωί και χωρίς προβλήματα και πως η διαδικασία συνεχίζεται με ομαλότητα. «Πιστεύω ότι η συμμετοχή θα ενταθεί το απόγευμα ακόμη περισσότερο και θα αγγίξουμε περίπου το70 με 80% της συμμετοχής που είχαμε την προηγούμενη φορά» σημείωσε ο κ. Μαντάς.
Ερωτηθείς για το κρίνεται σήμερα στις κάλπες της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Μαντάς ανέφερε: «Από την κάλπη πρέπει να βγει ισχυρός αρχηγός. Και ισχυρός αρχηγός δεν σημαίνει μεγάλη διαφορά άλλα ότι αύριο το πρωί όλοι αυτοί που ψηφίζουν αυτή την παράταξη, ενωμένοι κάτω από το νέο αρχηγό, θα του δώσουν τη δύναμη να αλλάξει τη Νέα Δημοκρατία, στα μέτρα που πρέπει να είναι ένα σύγχρονο κόμμα, ένα κόμμα που μπορεί να δώσει μια ελπίδα στους πολίτες, μια προοπτική που χρειάζεται η χώρα περισσότερο και μετά η Νέα Δημοκρατία».
Σε ό,τι αφορά το αν υπάρχει δυνατότητα να ασκήσει η Νέα Δημοκρατία διαφορετική πολιτική από αυτή που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένου ότι η χώρα βρίσκεται σε μνημόνιο, ο κ. Μαντάς απάντησε: «Κατ’ αρχήν η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να λέει την αλήθεια. Προφανώς και είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα. Προφανώς και δεν μπορεί να τάξει αύριο το πρωί κάποιος ότι θα βγάλει τη χώρα από το μνημόνιο. Οι πολιτικές όμως που ασκεί μια κυβέρνηση όντας μέσα στο μνημόνιο είναι αυτές που θα κρίνουν πόσο ακόμη θα παραμείνουμε σε αυτό. Εμείς ως κόμμα και ιδεολογία πιστεύουμε στην ανάπτυξη και ανάπτυξη δεν γίνεται με μαγικά αλλά με συγκεκριμένο τρόπο. Εμείς έχουμε αποδείξει -και όταν ήμασταν στην κυβέρνηση, παρά τα δύσκολα μέτρα που πήραμε- ότι πιστεύουμε στην ανάπτυξη. Αυτή είναι και η ειδοποιός διαφορά με το ΣΥΡΙΖΑ. Διότι όσο και να ψελλίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τη λέξη ανάπτυξη, στην πραγματικότητα δεν την πιστεύει γιατί δεν πιστεύει στις ιδιωτικές επενδύσεις, δεν πιστεύει στην εξωστρέφεια, δεν πιστεύει στο λιγότερο κρατισμό, δεν πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις. Όσο λοιπόν και να ψελλίζει τη λέξη ανάπτυξη δεν πρόκειται να την πετύχει ποτέ και όσο δεν υπάρχει ανάπτυξη τόσο περισσότερα μέτρα θα παίρνει και τόσο πιο δυσβάσταχτα θα είναι».
Στ.Μ.