Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2016 19:34

Φαγητό στους φτωχούς από οικογένειες με τρόφιμα που θα τους προσφέρει ο Δήμος

Φαγητό στους φτωχούς από οικογένειες με τρόφιμα που θα τους προσφέρει ο Δήμος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΑΜΑΤΗ ΜΠΕΧΡΑΚΗ 
Την πρόταση να παρέχει ο Δήμος τρόφιμα σε οικογένειες αλληλέγγυες προς τους ανθρώπους που δεν έχουν χρήματα για τη σίτισή τους, ώστε να τους προσφέρουν μαγειρεμένο φαγητό, κατέθεσε στην Οικονομική Επιτροπή ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Σταμάτης Μπεχράκης. Ο δε επικεφαλής της «Αλλαγής», Θόδωρος Μπρεδήμας, χαρακτήρισε απαράδεκτο να προσφέρει ο Δήμος Καλαμάτας μόλις 50 συσσίτια τη μέρα όταν στη γειτονική Μεσσήνη προσφέρονται 200…

Ειδικότερα το μεσημέρι, κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, εγκρίθηκε η έκδοση εντάλματος προπληρωμής ύψους 30.000 ευρώ, για τα συσσίτια του Δήμου καθ’ όλη τη διάρκεια του 2016.
Ο επικεφαλής της Αλλαγής, Θόδωρος Μπρεδήμας, τόνισε ότι το ποσό είναι πολύ μικρό και ζήτησε τουλάχιστον τον διπλασιασμό του, υπογραμμίζοντας ότι στη γειτονική πόλη της Μεσσήνης προσφέρονται καθημερινά τετραπλάσιες μερίδες φαγητού σε άτομα που δεν έχουν χρήματα για τη σίτισή τους.
Επιπλέον ο Θόδωρος Μπρεδήμας για ακόμη μια φορά υπογράμμισε ότι δεν δικαιολογείται να μην προσφέρει ο Δήμος συσσίτιο τα Σαββατοκύριακα στους ανθρώπους που υποστηρίζει. Σχολίασε μάλιστα ότι οι άνθρωποι που χρειάζονται το φαγητό δεν γίνεται να κλειδώνουν το στομάχι τους κάθε Σαββατοκύριακο!
Ο Σταμάτης Μπεχράκης, της μείζονος μειοψηφίας, πρότεινε από την πλευρά του να προσφέρει ο Δήμος τρόφιμα σε οικογένειες που θέλουν να στηρίξουν ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα, ώστε να τους παρέχουν οι ίδιες μαγειρεμένο φαγητό. Όπως σημείωσε, με αυτόν τον τρόπο υποστηρίζεται η αλληλεγγύη στην κοινωνία και αναπτύσσονται ισχυροί κοινωνικοί δεσμοί.
Ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπούχαλης, δήλωσε αναρμόδιος για τα ζητήματα αυτά τονίζοντας πάντα ότι θα τα μεταφέρει σε όσους έχουν την αρμοδιότητα.
Στ.Μ.