Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2016 13:14

Περίπου 400 δράσεις σε ένα χρόνο με 6.300 άτομα, κυρίως μαθητές

Περίπου 400 δράσεις σε ένα χρόνο με 6.300 άτομα, κυρίως μαθητές

ΚΕΠΕΠΨΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Είδα αρκετούς γονείς, είδα και εθελοντές. Κουβεντιάσαμε και μου είπαν ότι το έργο που γίνεται από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας (ΚΕΠΕΠΨΥ - πρώην ΚΕΠΕΨΟ) είναι ουσιαστικό και πάρα πολύ σημαντικό για τα παιδιά. Και όταν το λένε αυτό γονείς και εθελοντές σημαίνει ότι είναι αλήθεια. Αυτό έγινε κατά την εκδήλωση κοπής της πίτας του ΚΕΠΕΠΨΥ Καλαμάτας…

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικός ο μικρός απολογισμός που έκανε η επιστημονική υπεύθυνη του ΚΕΠΕΠΨΥ, Φωτεινή Βλαχοπουλιώτη. Ανέφερε ότι το 2015 πραγματοποιήθηκαν 400 δράσεις, όπου κάθε δράση δεν γίνεται μια και έξω αλλά αποτελείται από
συνεχόμενες δραστηριότητες. Στις δράσεις αυτές συμμετείχαν 6.300 άτομα, κυρίως μαθητές.
Η κοπή της πίτας έγινε παρουσία του Μητροπολίτη Μεσσηνίας, των αντιπεριφερειαρχών Ελένης Αλειφέρη και Ντίνας Νικολάκου, της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας Μανώλη Μάκαρη, της προέδρου της Α’βάθμιας Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Καλαμάτας και δημοτικής συμβούλου Χρύσας Λιάππα, της δημοτικής συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης και εθελόντριας Χριστίνας Καντζιλιέρη, του προέδρου της Α’ ΕΛΜΕ Βασίλη Γεωργιόπουλου, ενώ αργότερα προσήλθε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Κοζομπόλη.
Ο πρόεδρος του ΚΕΠΕΠΨΥ, Ευάγγελος Σιδερέας, αναγνώρισε το μεγάλο έργο που γίνεται από τα επιστημονικά στελέχη του Κέντρου, ενώ τόνισε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο θα συνεχίσει την προσπάθεια ώστε τα στελέχη αυτή να έχουν ό,τι χρειάζονται για να συνεχίσουν τη σπουδαία δουλειά τους.
Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος αναφέρθηκε στην δύναμη που χρειάζονται τα στελέχη του Κέντρου προκειμένου να επιτελούν το έργο τους, τονίζοντας μάλιστα ότι θα χρειαστούν ακόμη περισσότερη δύναμη διότι οι δυσκολίες τώρα έχουν ξεκινήσει και θα κρατήσουν για καιρό.
Η Ελένη Αλειφέρη τόνισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου χρηματοδοτεί ετησίως το ΚΕΠΕΠΨΥ με 40.000 ευρώ, κάτι που δείχνει το πόσο αναγνωρίζει το ρόλο του, ενώ εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή της για το έργο και τη διαχείριση που γίνονται.
Η Ντίνα Νικολάκου ανέφερε ότι το ΚΕΠΕΠΨΥ της Καλαμάτας προορίζεται από την Περιφέρεια να λειτουργήσει ως φορέας διαχείρισης επιδοτούμενων προγραμμάτων από το ΕΠΣΑ για προγράμματα κατά των εξαρτήσεων που θα αφορούν σε ολόκληρη την Πελοπόννησο.
Η Μαρία Οικονομάκου επίσης υπογράμμισε ότι το έργο που γίνεται από το ΚΕΠΕΠΨΥ είναι σπουδαίο και μάλιστα σχολίασε ότι ο Δήμος Καλαμάτας θα πρέπει να στηρίξει το Κέντρο όπως του αρμόζει.
Τέλος, ο Μανώλης Μάκαρης ανέφερε ότι στο καιρό της κρίσης η λειτουργία του ΚΕΠΕΠΨΥ έχει εξαιρετική σημασία, γι’ αυτό και το Κέντρο οφείλουν να το στηρίξουν όλοι οι φορείς.
Στ.Μ.