Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016 15:29

Βρέθηκαν τελικά λεφτά για τις οριστικές αποζημιώσεις στο δεύτερο κομμάτι της περιμετρικής

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Ξεκίνησε, επιτέλους, από το Ελληνικό Δημόσιο, η διαδικασία για την παρακατάθεση των οριστικών αποζημιώσεων των ακινήτων, τα οποία απαλλοτριώθηκαν στο πλαίσιο της κατασκευής του δεύτερου κομματιού της περιμετρικής οδού Καλαμάτας, περίπου από την Αγιάννα μέχρι τα Γιαννιτσάνικα. Το Ελληνικό Δημόσιο, σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Kalamata Journal», βρήκε περίπου 2.400.000 ευρώ για να πληρωθούν οι δικαιούχοι…

Την περασμένη εβδομάδα η «Kalamata Journal» αποκάλυψε ότι «μπλοκαρίστηκε» η διαδικασία προώθησης των χρημάτων για τις οριστικές αποζημιώσεις στο Ταμείο Παρακαταθηκών, την τελευταία ημέρα του 2015. Λίγες ημέρες μετά το δημοσίευμά μας το θέμα διευθετήθηκε και πλέον φαίνεται ότι είναι θέμα ενός μήνα περίπου το να εισπράξουν οι δικαιούχοι τα χρήματά τους.
Σημειώνεται ότι η σχετική απόφαση του Εφετείου της Καλαμάτας έχει εκδοθεί από τον Μάρτιο του 2015 (αριθμός 23/2015).
Σε ό,τι αφορά το πρώτο κομμάτι της περιμετρικής, από το Ασπρόχωμα μέχρι τη Αγιάννα περίπου, το θέμα της οριστικής αποζημίωσης των δικαιούχων είναι ακόμη σε εκκρεμότητα. Σημειώνεται ότι η σχετική απόφαση του Εφετείου της Καλαμάτας έχει εκδοθεί από τον Μάρτιο του 2014 (αριθμός 31/2014), ένα λάθος όμως στο διατακτικό της απόφασης έχει προκαλέσει μεγάλη καθυστέρηση.
Στ.Μ.