Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016 19:11

«Την πάτησε» το Βήμα με τον Αλέξη Χαρίτση…

ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ 
Εκτέθηκε η εφημερίδα Το Βήμα, το οποίο, στην προσπάθειά του να περιγράψει έφοδο του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ για την κατάληψη του κρατικού μηχανισμού, παρουσίασε τον Αλέξη Χαρίτση ως γραμματέα του υπουργείου Οικονομίας ενώ έχει επιλεγεί από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ως υφυπουργός με αρμοδιότητα το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το ΕΣΠΑ. «Πρόκειται για τρομερή επιτυχία, να αποκαλύπτεις ως «ημέτερο» της κυβέρνησης ένα στέλεχός της!», τονίζει σε απάντησή του το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού…

Ειδικότερα, η απάντηση του Γραφείου Τύπου του υπουργείου σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας και τον υφυπουργό Αλέξη Χαρίτση έχει ως εξής: «Αντιλαμβανόμαστε την ταραχή που διακατέχει αυτούς που, χάνοντας τις προνομιακές σχέσεις με την εξουσία και το τραπεζικό σύστημα, αναγκάζονται σήμερα εσπευσμένα να πληρώσουν φορολογικές υποχρεώσεις και χαριστικά δάνεια. Μέσα στον πανικό τους στήνουν ρεπορτάζ περί εφόδου κατάληψης του κρατικού μηχανισμού, «αποκαλύπτοντας» μεταξύ άλλων ότι στη λίστα διορισμού «ημετέρων» βρίσκεται κάποιος… Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος φέρεται να ανέλαβε Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ στο Υπουργείο Οικονομίας.
Οφείλουμε να ενημερώσουμε το… έγκριτο Βήμα ότι η «έφοδος» έχει προχωρήσει και πλέον ο κ. Χαρίτσης είναι Υφυπουργός, μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου και το σχηματισμό νέας κυβέρνησης. Γενικός Γραμματέας για θέματα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ ανέλαβε ο Παναγιώτης Κορκολής, ενώ Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας είναι εδώ και μήνες ο Ηλίας Ξανθάκος, στη θέση του Μάνου Μανουσάκη (που αναφέρει το ρεπορτάζ).
Πρόκειται για τρομερή επιτυχία, να αποκαλύπτεις ως «ημέτερο» της κυβέρνησης ένα στέλεχός της! Είναι σίγουρα προϊόν του αντιπολιτευτικού ίστρου που… διαχρονικά διακατέχει την εφημερίδα και το εκδοτικό συγκρότημα στο οποίο ανήκει. Αποτέλεσμα της ίδιας μανίας ήταν πιθανότατα και ο τίτλος άρθρου στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας την Παρασκευή, για «Αοριστίες Σταθάκη για τις υπερβολικές χρεώσεις στις διατραπεζικές συναλλαγές», ενώ το ίδιο το άρθρο περιέγραφε την αναλυτική απάντηση που έδωσε ο Υπουργός στη Βουλή.
Αν όντως επιθυμούν στο Βήμα να κάνουν αντιπολίτευση, θα ήταν χρήσιμο να διατηρήσουν κάποια επαφή με την πραγματικότητα και τα γεγονότα. Αν πάλι αποφάσισαν να δοκιμάσουν την τύχη τους στην σάτιρα, ας ενημερώσουν το κοινό. Είναι κρίμα ο κόσμος να χάνει το άφθονο γέλιο που προσφέρουν».