Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016 19:30

"Το συντομότερο δυνατό" διαγωνισμός για νέο πανί στην Τέντα, λέει ο Δήμος

ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ
Δέσμευση από στελέχη της κυβέρνησης φαίνεται ότι απέσπασε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, για την οικονομική υποστήριξη του Δήμου προκειμένου να αντικατασταθεί το πάνι στο κλειστό της Τέντας, το οποίο, λόγω των φθορών που έχει υποστεί από το πέρασμα των χρόνων, είναι υπαίτιο για σειρά προβλημάτων, ακόμη και για τραυματισμό αθλητών. Ωστόσο, η δημοτική αρχή δεν δείχνει να είναι και πολύ αισιόδοξη ότι θα βρεθεί προμηθευτής…

Σε σχετικό σημερινό δελτίο Τύπου της δημοτικής αρχής επισημαίνονται τα εξής: «Εντός των ημερών προβλέπονται εξελίξεις σχετικά με το διαγωνισμό αλλαγής καλύμματος στην Τέντα. Για το συγκεκριμένο θέμα υπήρξε συνεργασία, σήμερα Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016, του Δημάρχου με κυβερνητικούς παράγοντες.
Πρέπει να επισημανθεί ότι και στο παρελθόν είχε γίνει διαγωνισμός αλλαγής του καλύμματος, ο οποίος όμως απέβη άγονος. Αθλητικοί χώροι αυτού του τύπου υπάρχουν ελάχιστοι στον κόσμο και κυρίως στην Ιταλία. Στην εποχή μας θεωρούνται παρωχημένοι, κάτι που συνεπάγεται δυσκολίες για αντικατάσταση στοιχείων τους, όπως είναι το κάλυμμα. Παρόλα αυτά, όμως, ο διαγωνισμός θα γίνει στο συντομότερο δυνατό χρόνο, ενώ είναι γεγονός ότι η πόλη χρειάζεται άμεσα ένα σύγχρονο κλειστό γυμναστήριο για την ικανοποίηση των αναγκών των χιλιάδων αθλουμένων. Επισημαίνεται ότι στο παρελθόν είχε γίνει διαγωνισμός για την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου με τη διαδικασία των ΣΔΙΤ, που είχε αποβεί άγονος».