Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016 21:27

Μάκαρης για τα σημερινά γεγονότα στο Δ.Σ.: "Η δημοτική αρχή μας εμποδίζει συστηματικά"

Μάκαρης για τα σημερινά γεγονότα στο Δ.Σ.: "Η δημοτική αρχή μας εμποδίζει συστηματικά"

ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 
Όσα έγιναν το μεσημέρι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας και ειδικότερα την αποχώρηση και των πέντε παρατάξεων της αντιπολίτευσης, σχολιάζει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης. Τονίζει ότι η δημοτική αρχή παρεμποδίζει τις μειοψηφίες να επιτελέσουν το θεσμικό τους ρόλο, υπογραμμίζει ωστόσο ότι η δική του παράταξη θα συνεχίσει δυναμικά να ελέγχει τη δημοτική αρχή και να υπηρετεί το συμφέρον των δημοτών…

Ειδικότερα, σε γραπτή του δήλωση ο Μανώλης Μάκαρης σημειώνει: «Για μια ακόμα φορά  η  δημοτική αρχή Καλαμάτας, πιστή στις μεθοδεύσεις της, παρεμπόδισε την έγκαιρη ενημέρωση της αντιπολίτευσης  επί των θεμάτων του Δημοτικού Συμβουλίου, δυσχεραίνοντας έτσι τον θεσμοθετημένο ρόλο του  αποτελεσματικού ελέγχου της δημοτικής αρχής από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και οδηγώντας στην  αποχώρηση σύσσωμης της αντιπολίτευσης από τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας. 
Συγκεκριμένα μια σειρά από ενέργειες της δημοτικής αρχής εμποδίζουν το έργο των μειοψηφιών και υποβαθμίζουν τη λειτουργία του Δ.Σ. πάντα εις βάρος των πολιτών. Κατ’ επανάληψη οι εισηγήσεις των θεμάτων του Δ.Σ. έρχονται εις γνώση της αντιπολίτευσης κυριολεχτικά στο «παραπέντε» ενώ «τακτικά» θέματα βαφτίζονται ως «έκτακτα» για να μην τύχουν της διεξοδικής ανάλυσης και κριτικής.  Στην σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ η εισήγηση των θεμάτων του ΔΣ δόθηκε λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης του ΔΣ ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου σε ερώτησή μας δεν γνώριζαν το περιεχόμενο των εισηγήσεων.  Παρόμοιο περιστατικό είχαμε και κατά την προ μηνός ψήφιση του ισολογισμού του 2014 κατά την οποία το ΔΣ καλείτο να ψηφίσει χωρίς να λάβει έγκαιρα γνώση της έκθεσης ορκωτών ελεγκτών λογιστών όπως επιβάλλεται από την σχετική νομοθεσία. Παράλληλα  περισσότερο από τις μισές φορές το Δ.Σ. έχει συνεδριάσει σε ώρα και ημέρα διαφορετική από την αρχικώς συμφωνηθείσα δυσκολεύοντας το έργο των Δημοτικών Συμβούλων.
Εμείς ως «Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί Πολίτες» παρόλα τα εμπόδια ενημέρωσης που μας θέτει συστηματικά η δημοτική αρχή θα συνεχίσουμε δυναμικά τον έλεγχο της δημοτικής αρχής υπηρετώντας το συμφέρον των δημοτών  και όπως πάντα θα συμβάλλουμε δημιουργικά  με τις προτάσεις μας για το καλό του τόπου».