Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016 22:37

"Θα παραδοθούμε ή θα πολεμήσουμε; Εμείς έχουμε αποφασίσει να πολεμήσουμε"

"Θα παραδοθούμε ή θα πολεμήσουμε; Εμείς έχουμε αποφασίσει να πολεμήσουμε"

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας ενάντια στην κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό διοργανώνει για τις εφτά το απόγευμα της Παρασκευής το ΠΑΜΕ στην Καλαμάτα. Ο Παναγιώτης Κουφαλάκος απεύθυνε, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, κάλεσμα συμμετοχής σε αυτή την κινητοποίηση, τονίζοντας ότι η πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό «είναι ένα νέο έγκλημα που μας αφορά όλους» και πως το ΠΑΜΕ βρίσκεται καθημερινά σε μια προσπάθεια ώστε οι κινητοποιήσεις να έχουν τέτοια μαζικότητα και τέτοιο διεκδικητικό πλαίσιο που θα αναγκάσουν την κυβέρνηση να αποσύρει την πρότασή της χωρίς καν να την καταθέσει στη Βουλή…

Ο εκπρόσωπος της γραμματείας του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ  τόνισε ότι ασφαλιστικό δεν είναι μόνο οι συντάξεις που πετσοκόβονται και οι εισφορές που αυξάνονται σε εξοντωτικά ποσοστά αλλά είναι και οι παροχές υγείας, η φροντίδα της μητρότητας, τα οποία έχουν ήδη υποστεί τεράστιες περικοπές. Ο κ. Κουφαλάκος σημείωσε ότι ουσιαστικά αυτό που προωθείται από την κυβέρνηση, στο πλαίσιο των επιταγών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι η απεμπόληση της κοινωνικής ασφάλισης από την ευθύνη του κράτους, κάτι που υπογράμμισε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιπαλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις.
Κάλεσε λοιπόν σε πόλεμο για την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης από μια λαϊκή συμμαχία των εργαζομένων. Πρόσθεσε δε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να γυρίσουν την πλάτη στις «συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες», οι οποίες, όπως είπε, καλούν σε αγώνα επειδή η κυβέρνηση κατέθεσε την πρότασή της χωρίς να γίνει κοινωνικός διάλογος. Όπως σχολίασε όμως ο κ. Κουφαλάκος, οι λεγόμενοι κοινωνικοί διάλογοι είναι αυτοί που οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση τους εργαζόμενους, ενώ ανέφερε ακόμη ότι το αίτημα των «συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών» για ανάπτυξη στρέφεται κατά των συμφερόντων των εργαζομένων γιατί στον καπιταλισμό ανάπτυξη σημαίνει μεγαλύτερη εκμετάλλευση εκείνων που παράγουν τον πλούτο.
Κλείνοντας ο Παναγιώτης Κουφαλάκος απεύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο της Παρασκευής, το οποίο θα γίνει στην πλατεία 23ης Μάρτη, όπως επίσης και κάλεσμα δυναμικής συμμετοχής στις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ στην πανεργατική απεργία της 4ης Φλεβάρη.
Στ.Μ.