Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016 02:27

Μεγάλες εικαστικές εκθέσεις το 2016 στην Καλαμάτα

Δημήτρης Τζαμουράνης, Παναγιώτης Νίκας, Θανάσης Ηλιόπουλος, Έκτωρ Τσατσούλης Δημήτρης Τζαμουράνης, Παναγιώτης Νίκας, Θανάσης Ηλιόπουλος, Έκτωρ Τσατσούλης

ΑΠΡΙΛΙΟ - ΜΑΙΟ
Εικαστικές εκθέσεις σύγχρονης τέχνης διεθνούς εμβέλειας πρόκειται να πραγματοποιηθούν μέσα στο 2016 στο studio του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας. Η προετοιμασία για τη διοργάνωσή τους έχει ήδη ξεκινήσει από το Δήμο Καλαμάτας, την κοινωφελή του επιχείρηση «Φάρις», τον μεγάλο Καλαματιανό ζωγράφο Δημήτρη Τζαμουράνη και το Mataroa Contemporary Art Center...

Οι εκθέσεις θα πραγματοποιηθούν Απρίλιο - Μάιο. Όπως σημειώνεται στο δελτίο Τύπου του Δήμου Καλαμάτας «για την καλή προετοιμασία της 1ης έκθεσης σύγχρονης τέχνης, που θα περιλαμβάνει μιαν επιλογή έργων από τη συλλογή Rik Reinking από το Αμβούργο της Γερμανίας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου το βράδυ της Τρίτης 19 Ιανουαρίου 2016, με τη συμμετοχή των Δημήτρη Τζαμουράνη, Ιπποκράτη Παπαδημητράκου (εκπροσώπου του Mataroa), Θανάση Ηλιόπουλου, Παναγιώτη Λαμπρινίδη και Έκτορα Τσατσούλη.
Οι καλλιτέχνες, των οποίων αναμένεται να εκτεθούν ζωγραφικά έργα στην έκθεση με τίτλο «Δεν μπορείτε να πείτε αντίο σε έναν μύθο! Σχετικά με το φόβο και τον πόνο στη σύγχρονη τέχνη», είναι οι εξής: Dirk Skreber, Peter Doig, Terence Koh, Jessica Diamond, Sam Durant, Nah Goldin, Daniele Buetti, Vanessa Beecroft, Tony Oursler, Banks Violette, Mariko Mori, Dimitris Tzamouranis, Jimmie Durham, Wolf Vostell, Baldur Burwitz, Cady Noland, Michael Buthe, Bansky, Jan Farbe, Daim, Boxi, Manuel Ocampo, Hermann Nitsch, Anne and Patrick Poirier, Jon Pylypchuk, Wolfgang Petrick, Ed & Nancy Kienholz, Michael Schmeichel, Magda Krawcewicz, Gregor Gaida, Hedi Xandt, Seok Lee, Franticek Klossner.
Θα υπάρξει, επίσης, μια έκθεση με έργα από το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Θα καταβληθεί δε προσπάθεια να είναι οι εκθέσεις αυτές γεγονότα διεθνούς εμβέλειας στη σύγχρονη τέχνη, ίσως τα σημαντικότερα στην Ελλάδα.
Σημειώνεται πως όταν ενοικιασθούν οι χώροι του ΟΣΕ από το Δήμο Καλαμάτας, εκθέσεις εικαστικών θα πραγματοποιούνται στην αποθήκη».