Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016 19:25

Προσωπικότητες διεθνούς κύρους στηρίζουν την Τρίπολη για Πολιτιστική Πρωτεύουσα

Κώστας Γαβράς και Παναγιώτης Ράππας Κώστας Γαβράς και Παναγιώτης Ράππας

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ 
Εκκρεμεί ακόμη η αξιολόγηση των φακέλων υποψηφιότητας που κατέθεσαν 14 ελληνικές πόλεις οι οποίες διεκδικούν τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021 και η μάχη των εντυπώσεων συνεχίζεται. Και σε αυτό το πεδίο φαίνεται ότι τα πηγαίνει καλά η γειτονική Τρίπολη, χάρη και στις διεθνώς καταξιωμένες προσωπικότητες που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά της, ανάμεσά τους και ο Κώστας Γαβράς.  Η Τρίπολη θα παρουσιάσει επίσημα την υποψηφιότητά της σε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την 1η Φλεβάρη…

Όπως ενημερώνει η οργανωτική επιτροπή για τη διεκδίκηση της υποψηφιότητας, στην εκδήλωση που θα γίνει στο Μέγαρο Μουσικής θα παρουσιαστεί ταινία προβολής της υποψηφιότητας της TRIPOLIS-ARCADIA 2021. Τα γυρίσματα της ταινίας ολοκληρώθηκαν με ένα ταξίδι στο Παρίσι, όπου ο σκηνοθέτης Παναγιώτης Ράππας, μίλησε με τον Κώστα Γαβρά, ο οποίος κατάγεται από τα Λουτρά Ηραίας της Αρκαδίας.
Τα υπόλοιπα μέτρα της επιτροπής υποστήριξης της διεκδίκησης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας είναι οι Μίκης Θεοδωράκης, Θανάσης Βαλτινός (πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών), Χρήστος Ζερεφός (μέλος της Ακαδημίας Αθηνών), Άγγελος Δεληβορριάς (τ. διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη), Γιώργος Μιχαλακόπουλος (ηθοποιός), Παντελής Σκαγιάννης (καθηγητής πολιτικής υποδομών), Καίτη Τζιτζικώστα (πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής UNESCO), Μαρία Γεωργακοπούλου (διευθύντρια Γενναδίου Βιβλιοθήκης), Αγλαΐα Αρχοντίδου-Αργύρη (διευθύντρια Μουσείου Πόλεως Αθηνών).
Στ.Μ.