Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016 15:51

Οι δικηγόροι της Καλαμάτας προς τους βουλευτές: "Σας περιμένει η έντονη αποδοκιμασία μας"

Οι δικηγόροι της Καλαμάτας προς τους βουλευτές: "Σας περιμένει η έντονη αποδοκιμασία μας"

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ 
Η συμβολική κατάληψη των δικαστηρίων, την ερχόμενη Δευτέρα, είναι μια ακόμη από τις κινητοποιήσεις στις οποίες προβαίνουν οι δικηγόροι της Καλαμάτας, αντιδρώντας στην «εξοντωτική» κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό. Οι δικηγόροι απευθύνονται επίσης ειδικά στη συνάδελφό τους, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Κοζομπόλη, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους, ενώ προειδοποιούν ότι οι βουλευτές που θα ψηφίσουν αυτή την πρόταση θα υποστούν την έντονη αποδοκιμασία τους…

Τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας πραγματοποίησαν χθες έκτακτη γενική συνέλευση και ακολούθως ανακοίνωσαν τα εξής: «Οι δικηγόροι της Καλαμάτας εκφράζουμε, για άλλη μία φορά, δημόσια, την αντίθεσή μας στη πρόταση νόμου της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.
Η Κυβέρνηση με τη πρότασή της αυτή εξοντώνει και ουσιαστικά αφανίζει, όχι μόνο τους δικηγόρους, αλλά και τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες.
Η εξοντωτική αυτή πρόταση της Κυβέρνησης δεν πρέπει να γίνει νόμος του Κράτους.
Η Γενική Συνέλευση των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, κατά τη συνεδρίασης της 20ης-1-2016 αποφάσισε τα εξής:
1/ Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των δικηγόρων, το επόμενο χρονικό διάστημα.
2/ Συμμετοχή των δικηγόρων για ενίσχυση των κινητοποιήσεων όλων των επαγγελματικών, επιστημονικών και συνδικαλιστικών φορέων του Νομού μας, κατά του σχεδίου του ασφαλιστικού της Κυβέρνησης.
3/Πρόσκληση των δικηγόρων για συμμετοχή στη κοινή πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή, τη Πέμπτη 21-1-2016 και ώρα 11:30 π.μ., με σημείο εκκίνησης τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.
4/ Πραγματοποίηση συμβολικής κατάληψης του Δικαστικού Μεγάρου Καλαμάτας τη Δευτέρα 25-1-2016  από ώρα 8:30 έως 12:00.
5/ Διατράνωση της απόφασης των δικηγόρων ότι οι αγώνες και οι κινητοποιήσεις θα αρχίσουν ουσιαστικά από την τυχόν ενδεχόμενη ψήφιση του εν λόγω Νομοσχεδίου.
6/ Να εκφράσει στους Βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας του Νομού μας και ιδίως στην συνάδελφο και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Βουλευτή, την έντονη δυσαρέσκεια του Σώματος, καλώντας τους να λάβουν άμεσα δημόσια και ξεκάθαρη θέση για τις διατάξεις του ασφαλιστικού που αφορούν τους δικηγόρους αλλά και τους ελεύθερους επαγγελματίες, να μην ψηφίσουν τις παράλογες και εξοντωτικές διατάξεις, αφού σε αντίθετη περίπτωση η ενέργειά τους θα είναι προφανώς εχθρική προς το σύνολο των συναδέλφων και θα υπάρξει η έντονη αποδοκιμασία τους σε μια τέτοια πράξη.