Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016 16:35

Στη Φάρις και σε επιτροπή αρίστων το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

Θανάσης Ηλιόπουλος, Παναγιώτης Νίκας και ανάμεσά τους η προτομή του συνθέτη Γιώργου Τσαγκάρη, που παραμένει κλεισμένη στο ΔΗΠΕΘΕΚ Θανάσης Ηλιόπουλος, Παναγιώτης Νίκας και ανάμεσά τους η προτομή του συνθέτη Γιώργου Τσαγκάρη, που παραμένει κλεισμένη στο ΔΗΠΕΘΕΚ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Π.ΝΙΚΑ 
Πάνε τέσσερα χρόνια που το Μέγαρο Χορού έχει δοθεί σε χρήση στο Δήμο Καλαμάτας, όλο αυτό τον καιρό όμως ουσιαστική συζήτηση για το τι θα γίνει με τη λειτουργία αυτού του κτιρίου δεν έχει πραγματοποιηθεί. Το μεσημέρι, κατά την κοπή της πίτας της Φάρις, ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, ανακοίνωσε ότι η διαχείριση του Μεγάρου θα δοθεί στη «Φάρις» και πως για τη λειτουργία του θα συγκροτηθεί επιτροπή αρίστων…

Ο δήμαρχος είπε ότι η επιτροπή αυτή θα έχει την ευθύνη να παρουσιάζει εκδηλώσεις οι οποίες θα δημιουργούν και ένα έσοδο, τονίζοντας ότι το Μέγαρο Χορού θα πρέπει να είναι σε ένα βαθμό αυτοχρηματοδοτούμενο.
Μετά την κοπή της πίτας ο δήμαρχος κ. Νίκας ξεκίνησε την ομιλία του εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς τους υπαλλήλους της Φάρις, τονίζοντας ότι εργάζονται περισσότερο από όσο αντιστοιχεί στο μισθό τους και διαβεβαιώνοντας ότι δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουν πρόβλημα καταβολής της μισθοδοσίας τους όπως είχε συμβεί πριν από την εκλογή του.
Ο κ. Νίκας σημείωσε πάντως ότι δεν πρέπει να διαφεύγει από σκέψη των δημοτών ότι βρισκόμαστε σε περίοδο οικονομικής κρίσης και πως ο Δήμος Καλαμάτας έχει το χρέος να συνδράμει για την αντιμετώπιση διαφόρων αναγκών. Ωστόσο πρόσθεσε ότι ο πολιτισμός είναι ίσως το βασικότερο εργαλείο για το ξεπέρασμα της κρίσης.
Επίσης ο δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του τονίζοντας ότι το 2015 έγινε σημαντικό έργο στον τομέα του πολιτισμού και αναφέρθηκε στην πραγματοποίηση του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορωδιών, το οποίο τόνισε ότι θα συνεχιστεί και μάλιστα ανακοίνωσε ότι οι συνδιοργανωτές της γερμανικής εταιρίας Interkultur θα έρθουν στα μέσα Φλεβάρη για την οριστικοποίηση των όρων του νέου συμβολαίου, που οικονομικά δεν θα επιβαρύνει το Δήμο περισσότερο από το προηγούμενο. Αναφέρθηκε επίσης το έργο της ανάπλασης στον περιβάλλοντα χώρο του Μεγάρου Χορού αλλά και στο έργο του Γραφείου Υποψηφιότητας της Καλαμάτας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021, σημειώνοντας ότι το Γραφείο αυτό έκανε πολύ καλή δουλειά και μελέτες για την περιοχή που δεν είχαν ξαναγίνει.
Σε ό,τι αφορά το 2016 ο δήμαρχος Καλαμάτας τόνισε ότι θα πραγματοποιηθούν όλες οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο, ανακοίνωσε ότι το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας θα είναι ένα από έξι της χώρας, εκ συνόλου 14, που θα συνεχίσουν να επιχορηγούνται από το υπουργείο Πολιτισμού, ενώ είπε ότι ο Δήμος θα πάρει και τις εγκαταστάσεις του Σιδηροδρομικού Σταθμού Καλαμάτας.
Χαιρετισμό έκανε και ο πρόεδρος της Φάρις Θανάσης Ηλιόπουλος, που επίσης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το έργο του 2015 και διαβεβαίωσε ότι και το 2016 θα είναι εξίσου καλή χρονιά για τον πολιτισμό στο Δήμο Καλαμάτας, ενώ εξέφρασε και εκείνος τις θερμές του ευχαριστίες προς το προσωπικό της Φάρις για τη δουλειά τους.
Το φλουρί της πίτας έτυχε στην εργαζόμενη της Φάρις Ελένη Αρμπατζόγλου, ενώ ο κόσμος μετά απόλαυσε μεζέδες, προσφορά του καταστήματος του Ανδρέα Ζαγάκου «…στο κύμα», που λειτουργεί στην Παραλία της Καλαμάτας.
Στ.Μ.

Κέρασμα μεζέδων από το κατάστημα της Παραλίας "...στο κύμα", του Ανδρέα Ζαγάκου