Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016 17:27

Ενισχύεται συνεχώς το μπλόκο των αγροτών στο Ασπρόχωμα

Ενισχύεται συνεχώς το μπλόκο των αγροτών στο Ασπρόχωμα

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΡΑΚΤΕΡ 
Αυξάνονται σταθερά οι αγρότες και τα τρακτέρ στο μπλόκο του Ασπροχώματος, το οποίο «ανοιγοκλείνει» ανάλογα με τις αποφάσεις που παίρνει η πανελλαδική συντονιστική επιτροπή των μπλόκων, που εδρεύει στη Νίκαια της Λάρισας. Αύριο δε αναμένονται στο Ασπρόχωμα από 50 έως 100 τρακτέρ ακόμη, από περιοχές της Πυλίας κυρίως αλλά και της Τριφυλίας…

Ειδικότερα, να έρθει στο μπλόκο του Ασπροχώματος αποφάσισε το μπλόκο του Χανδρινού, στο οποίο βρίσκονται τουλάχιστον 50 τρακτέρ, ενώ αναμένεται να προστεθούν σε αυτά και άλλα από διάφορα χωριά της Πυλίας αλλά και από τη Χώρα της Τριφυλίας, το Μουζάκι, πιθανόν και τους Γαργαλιάνους.
Σήμερα στο μπλόκο του Ασπροχώματος πήγε ο Αγροτικός Σύλλογος Καλαμάτας, που εκδήλωσε τη συμπαράσταση και τη συμμετοχή του στην κινητοποίηση, ενώ αργότερα έφτασαν στην κινητοποίηση και αγρότες με τα τρακτέρ τους από την περιοχή της Καλαμάτας.
Πήγαν επίσης και δήλωσαν τη συμμετοχή τους εκπρόσωποι του Συνεταιρισμού των μελισσοκόμων, όπως και εκπρόσωποι του φορέα των ιδιοκτητών φορτηγών δημοσίας χρήσης, που ανακοίνωσαν ότι πιθανότατα την Πέμπτη θα μπουν και εκείνοι στην κινητοποίηση. Ακόμη, τη συμπαράστασή τους δήλωσαν το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ και άλλοι φορείς των εργαζομένων.
Μάλιστα, στο Ασπρόχωμα οι οικοδόμοι έφτιαξαν και κιόσκι για τους αγρότες, ώστε να προστατεύονται από το κρύο και τη βροχή σε περίπτωση που βρέξει.
Η συντονιστική επιτροπή του μπλόκου τονίζει ότι οι αγρότες με τα τρακτέρ τους θα παραμείνουν στο Ασπροχώμα όσο χρειαστεί, ακόμη και μήνες ολόκληρους, ώστε όχι απλά να αποσυρθεί το προσχέδιο νόμου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό αλλά και οι νόμοι που ισχύουν σήμερα και έχουν καταστήσει αδύνατη την επιβίωσή τους με την επιβολή τόσων φόρων και άλλων επιβαρύνσεων.
Τέλος, αύριο θα μεταβούν στο μπλόκο της Νίκαιας, για να συμμετέχουν στη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής οι Δημήτρης Μπίρης και Δημήτρης Δουρούμης, οι οποίοι προέρχονται από τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Μεσσήνης.
Στ.Μ.