Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016 20:55

"Ψυχρή" η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής για την παραίτηση της Βίκυς Μαραγκοπούλου

ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ
Ψυχρή μπορεί να χαρακτηριστεί η επίσημη ανακοίνωση της δημοτικής αρχής Καλαμάτας για την παραίτηση της Βίκυς Μαραγκοπούλου από το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ανακοίνωση αυτή δεν γίνεται ουδεμία αναφορά στο έργο που επιτέλεσε, παρά μόνο αναφέρονται οι ευχαριστίες του δημάρχου για την προσφορά της, πριν όμως οριστικοποιηθεί η παραίτησή της…

Επίσης, δεν γίνεται αναφορά στους λόγους της παραίτησης. Η επίσημη ανακοίνωση της δημοτικής αρχής έχει ως εξής: «Παραιτήθηκε από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας η Βίκυ Μαραγκοπούλου, που διετέλεσε επί 21 χρόνια καλλιτεχνική διευθύντριά του, ενώ επί σειράν ετών διηύθυνε τη Δημοτική Σχολή Χορού και προ καιρού συνταξιοδοτήθηκε. Με επιστολή της, ευχαρίστησε την πόλη, τους φορείς και τους συνεργάτες για την επιτυχημένη πορεία του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας όλα αυτά τα χρόνια.
Ο Δήμαρχος, με επιστολή του, την παρεκάλεσε να ανακαλέσει την παραίτησή της και την ευχαρίστησε για τη μεγάλη προσφορά της προς την πόλη. Με έτερη επιστολή της, η κυρία Μαραγκοπούλου επέμεινε στην απόφασή της περί παραιτήσεως.
Οι σχετικές επιστολές θα δοθούν στη δημοσιότητα μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας, η οποία άμεσα θα προκηρύξει τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.
Το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί κανονικά το 2016, μετά τη συνάντηση του Δημάρχου με τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδη Μπαλτά και με τον Υφυπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξανδρο Χαρίτση, οι οποίοι δεσμεύθηκαν ότι η Κυβέρνηση θα χρηματοδοτήσει και φέτος (μερικώς) τη μεγάλη αυτή καλλιτεχνική εκδήλωση».
Στ.Μ.