Πέμπτη, 17 Μαϊος 2012 17:18

Φτάνουν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ο μαγνητικός και ο αξονικός τομογράφος

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ
Μέσα στον Ιούνιο θα εγκατασταθούν στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας τα δύο κορυφαία μηχανήματα, ο μαγνητικός και ο νέος αξονικός τομογράφος, τα οποία θα βελτιώσουν κατά πολύ τη διάγνωση διαφόρων προβλημάτων υγείας χωρίς να χρειάζεται οι εξεταζόμενοι να καταφεύγουν σε ιδιωτικά κέντρα με οικονομική επιβάρυνση και ταλαιπωρία.

Σήμερα το μεσημέρι ο διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Μπέζος, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, ενημέρωσε για την εξέλιξη των δράσεων και πρωτοβουλιών της διοίκησης.
Όπως σημείωσε, η εγκατάσταση του μαγνητικού τομογράφου, προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ, έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 20 Ιουνίου, ενώ ο αξονικός, προϋπολογισμού 450.000 ευρώ, θα εγκατασταθεί στις 15 Ιουνίου.
Επιπλέον ο κ. Μπέζος ανακοίνωσε ότι εντός των προσεχών εβδομάδων θα υπογραφεί η σύμβαση για την προμήθεια και ψηφιακού μαστογράφου, προϋπολογισμού 350.000 ευρώ, ενώ έχει προγραμματιστεί η προμήθεια και άλλου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, συνολικού προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ.
Ο διοικητής του Νοσοκομείου αναφέρθηκε και στα έργα για την αναβάθμιση των υποδομών υγείας του Νομού και ειδικότερα σημείωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες στα Κέντρα Υγείας Πύλου και Αγίου Νικολάου, συνολικού προϋπολογισμού 350.000 ευρώ, ενώ σύντομα θα δημοπρατηθεί και η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης, με προϋπολογισμό 230.000 ευρώ. Επίσης μίλησε για τις εξελίξεις σχετικά με την δρομολόγηση ανέγερσης περιφερειακών ιατρείων στο Βλαχόπουλο, τη Μεθώνη, το Πεταλίδι, τον Άρι, ενώ μπαίνει στο πρόγραμμα και η Βαλύρα. Εκεί το ιατρείο θα φτιαχτεί σε οικόπεδο που θα παραχωρήσει ο Δήμος Μεσσήνης.
Ο κ. Μπέζος ευχαρίστησε επίσης θερμά το Ροταριανό Όμιλο του Βανκούβερ Καναδά, γιατί σε συνεργασία με τον τοπικό όμιλο προσφέρει στο νοσοκομείο ξενοδοχειακό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, συνολικής αξίας 350.000 δολαρίων. Ο εξοπλισμός θα έρθει στην Καλαμάτα δια θαλάσσης, στις 4 Ιουνίου. Ιδιαίτερες ευχαριστίες διατύπωσε ο διοικητής προς τον Γιώργο Χρονόπουλο, που κατάγεται από τη Μιλήτσα της Πυλίας, ζει στο Βανκούβερ και συνέβαλε καθοριστικά ώστε να αποφασιστεί αυτή η δωρεά, καθώς και προς τον πρόεδρο του τοπικού Ροταριανού Συλλόγου, Γιώργο Λούρα.
Στ.Μ.