Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016 09:29

Στόχος του ασφαλιστικού τα 2 δισ. ευρώ των αγροτικών επιδοτήσεων, λέει το ΠΑΣΟΚ

Γιάννης Χριστόπουλος, Νίκος Μπουνάκης, Νάντια Γιαννακοπούλου, Γιώργος Κατσούλης Γιάννης Χριστόπουλος, Νίκος Μπουνάκης, Νάντια Γιαννακοπούλου, Γιώργος Κατσούλης

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση, μέσω του ασφαλιστικού για τους αγρότες, έχει βάλει στο μάτι τα 2 δισ. ευρώ που καταβάλλονται ετησίως ως επιδότηση, έκανε ο Νίκος Μπουνάκης χθες το βράδυ, στην εκδήλωση που πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ στο ξενοδοχείο «REX» για τις εξελίξεις στον αγροτικό τομέα. Όπως σημείωσε, τόσα είναι τα χρήματα που λείπουν από την κυβέρνηση για την κάλυψη της «τρύπας» του ασφαλιστικού…

Ο Νίκος Μπουνάκης, γραμματέας του τομέα αγροτικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, κατά την τοποθέτησή του υποστήριξε ότι οι προβλέψεις του προσχεδίου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό των αγροτών θα πλήξει συνολικά την εθνική οικονομία, φέρνοντας σε αδυναμία τους αγρότες να καλλιεργήσουν τη γη τους και προκαλώντας μείωση της παραγωγής αγροτικών προϊόντων, που σημαίνει συρρίκνωση της βιομηχανίας τροφίμων, αύξηση των εισαγωγών τροφίμων και μείωση των εσόδων της χώρας από τις εξαγωγές τροφίμων.
Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι παρά τις παραλείψεις και τα λάθη οι προηγούμενες κυβερνήσεις προστάτευσαν τους αγρότες, δεν υπέκυψαν στις απαιτήσεις των δανειστών για αύξηση των επιβαρύνσεων στον αγροτικό πληθυσμό, δημιούργησαν υποδομές, με αποτέλεσμα να σημειωθεί και αύξηση της παραγωγής και αύξηση του αγροτικού εισοδήματος και αύξηση εξαγωγών και ενίσχυση της βιομηχανίας τροφίμων.
Όλα αυτά, πρόσθεσε ο κ. Μπουνάκης, πήγαν στράφι με τις πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (κατάργηση ευνοϊκών μέτρων σχετικά με την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, των φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων, αύξηση του ΦΠΑ, κατάργηση του φθηνού ρεύματος κ.ά), οι οποίες είπε ότι απαξιώνουν τον αγρότη και την αγροτική οικονομία.
Με τα μέτρα αυτά, συνέχισε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, η πλειοψηφία των αγροτών δεν θα είναι σε θέση να καταβάλλει τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν να χάσουν τις επιδοτήσεις που δικαιούνται.
Σε ό,τι αφορά τις κινητοποιήσεις ο Νίκος Μπουνάκης σχολίασε ότι είναι η πρώτη φορά που οι αγρότες έχουν βγει στο δρόμο όχι για να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω από αυτά που έχουν αλλά για να διασώσουν ό,τι έχουν.
Ο Γιάννης Χριστόπουλος, γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, από την πλευρά του σημείωσε ότι το κόμμα του συμπαραστέκεται αμέριστα στους αγρότες, πρόσθεσε ωστόσο ότι αντιτίθεται στις καταλήψεις, στο κλείσιμο δρόμων και στους «τσαμπουκάδες».
Η εκδήλωση αυτή, τόνισε επίσης ο Γιάννης Χριστόπουλος, είχε διοργανωθεί πριν ξεσπάσουν οι κινητοποιήσεις των αγροτών.
Στο πάνελ της εκδήλωσης κάθισαν εκτός από τον Νίκο Μπουνάκη και τον Γιάννη Χριστόπουλο η Νάντια Γιαννακοπούλου και ο Γιώργος Κατσούλης, ενώ στο κοινό εκτός από μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ ήταν εκπρόσωποι αγροτικών συνεταιρισμών, οινοποιοί και άλλοι άνθρωποι του αγροτικού τομέα.
Στ.Μ.