Σάββατο, 06 Φεβρουαρίου 2016 18:20

Ξεκινά τη Δευτέρα η 1η Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού "Alterna Messinia"

Ξεκινά τη Δευτέρα η 1η Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού "Alterna Messinia"

ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΠΡΩΙ, ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
Τη Δευτέρα, στις δέκα το πρωί, ξεκινάει η 1η έκθεση εναλλακτικού τουρισμού «Αlterna Messinia 2016», τα εγκαίνια της οποίας όμως θα γίνουν στις εφτά το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο. Σήμερα οι διοργανωτές της έκθεσης, Χάρης Βγενής και Νίκος Κουρής, παρουσίασαν το πρόγραμμα, τις παράλληλες εκδηλώσεις, τους συμμετέχοντες και τους σκοπούς της διοργάνωσης. Όσον αφορά την ανοιχτή επιστολή κατοίκων της Καλαμάτας, οι οποίοι τονίζουν ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση αποτελεί ιδέα ομάδας εργασίας εθελοντών, που δραστηριοποιείται υπό το Γραφείο Υποψηφιότητας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, αλλά με τρόπο αντιδεοντολογικό οικειοποιήθηκε και επισπεύστηκε από τους Χ. Βγενή και Ν. Κουρή, οι οποίοι μάλιστα ήταν μέλη της αυτής της ομάδας εργασίας, η απάντηση θα δοθεί μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης…

Ειδικότερα ο Νίκος Κουρής ανέφερε ότι οι δικές τους αιτιάσεις για τα θέματα που βάζει η ανοιχτή επιστολή θα δημοσιευθούν την Πέμπτη ή την Παρασκευή, δηλαδή μετά την έκθεση που τελειώνει την Τετάρτη.
Ο Χάρης Βγένης, ξεκινώντας τη συνέντευξη Τύπου, που έγινε στην "Καντοίνα" της Κεντρικής Αγοράς, ανακοίνωσε ότι η προετοιμασία ολοκληρώνεται για την έναρξη της έκθεσης «Alterna Messinia 2016», στις δέκα το πρωί της Δευτέρας, στο Πνευματικό Κέντρο. Όπως τόνισε, οι διοργανωτές είναι χαρούμενοι γιατί οι εκθέτες ξεπερνούν τους 30, ενώ πρόσθεσε ότι είναι και πάρα πολλοί οι επαγγελματίες σε όλο το νομό που αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια.
Ο Χάρης Βγενής ανέφερε ότι σκοπός της προσπάθειας είναι η βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της Μεσσηνίας, μέσα από την προβολή των επιλογών που προσφέρει όσον αφορά τον εναλλακτικό τουρισμό και την προώθηση της συνέργειας όσων δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο τουριστικό τομέα για τη δημιουργία ελκυστικών τουριστικών πακέτων.
Ο Νίκος Κουρής σημείωσε από την πλευρά του ότι στα εγκαίνια της έκθεσης, στις εφτά το απόγευμα της Δευτέρας στο Πνευματικό Κέντρο, θα εκπροσωπηθεί το υπουργείο Τουρισμού και ο συλλογικός φορέας των τουριστικών πρακτόρων της χώρας. Αναφερόμενος στο πρόγραμμα σημείωσε ότι και τις τρεις ημέρες της έκθεσης (θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Τετάρτης) θα πραγματοποιηθούν «be to be» συναντήσεις μεταξύ ξενοδόχων, ιδιοκτητών ενοικιαζομένων δωματίων, τουριστικών πρακτόρων και εκθετών.
Τη Δευτέρα, στις έξι το απόγευμα, θα παρουσιαστεί το «Menalon Trail», το 1ο πιστοποιημένο από την Πανευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Πεζοπόρων (3.000.000 μέλη!) ευρωπαϊκό μονοπάτι, καθώς και οι προοπτικές επέκτασής του στη Μεσσηνία μέχρι τη Μάνη. Η παρουσίαση θα γίνει από τον Γιάννη Λαγό, συντονιστή του «Menalon Trail».
Την Τρίτη στις οκτώ το βράδυ, συνέχισε ο Νίκος Κουρής, θα μιλήσει για τη συμβολή του εναλλακτικού τουρισμού στην ανάπτυξη της Μεσσηνίας η περιφερειακή σύμβουλος Αντωνία Μπούζα, εντεταλμένη από τον περιφερειάρχη για τα θέματα τουριστικής προβολής και ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας. Στη συνέχεια, στις εννέα το βράδυ, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «It’s all jazz to me», των Κυριάκου Λιαράκου και Νίκου Ξανθόπουλου, που αναφέρεται στο φεστιβάλ jazz της Καρδαμύλης.
Την Τετάρτη το μεσημέρι, σύμφωνα πάντα με τον Νίκο Κουρή, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση για τον τουρισμό και τη Μεσσηνία με τη συμμετοχή σπουδαστών του ιδιωτικού ΙΕΚ Ορίζων και του δημόσιου ΙΕΚ. Στις οκτώ το βράδυ ο Χάρης Βγενής θα παρουσιάσει θέμα με τίτλο «Καινοτομία στον καταδυτικό τουρισμό – Τεχνητό καταδυτικό πάρκο – Δυνατότητες ανάπτυξης στον ναυταθλητικό τουρισμό». Ακολούθως θα προβληθούν τα αποτελέσματα έρευνας για τον τουρισμό ειδικών ενδιαφερόντων, σε επιμέλεια και παρουσίαση του Νίκου Κουρή.
Η υλοποίηση της συγκεκριμένης έκθεσης θα συμβάλει θετικά στην τουριστική προβολή της περιοχής μας και μπορεί να υποστηρίξει το σύνολο των εμπλεκομένων στον τουριστικό τομέα και ιδιαίτερα όσους δραστηριοποιούνται στον εναλλακτικό τουρισμό, τόνισαν εκπρόσωποι επιχειρήσεων που θα λάβουν μέρος στην έκθεση και ειδικότερα η Χριστίνα Ρέγγου, που εκπροσωπεί την πίστα καρτ San Nikolas στη Δυτική Παραλία Καλαμάτας, ο Κωνσταντίνος Κούβελας, που εκπροσωπεί στην Πύλο επιχείρηση παροχής υπηρεσιών πολυτελείας και άνεσης, ο Γιώργος Μάλαμας, που εκπροσωπεί επιχείρηση αναρρίχησης, ορειβασίας και άλλων δραστηριοτήτων στη φύση, ο Ευάγγελος Γκάργκουλας, που εκπροσωπεί επιχείρηση θαλάσσιων σπορ στην παραλία του Αλμυρού Βέργας και ο Σταμάτης Μέλλιος, που εκπροσωπεί επιχείρηση στο Πλατύ με χωμάτινή πίστα για τηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα καθώς και με πίστα για paintball.
Στ.Μ.