Κυριακή, 07 Φεβρουαρίου 2016 17:22

Παρατείνουν την απεργία - αποχή δικηγόροι και μηχανικοί

Παρατείνουν την απεργία - αποχή δικηγόροι και μηχανικοί

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
Μέχρι τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου παρατείνουν την αποχή τους οι δικηγόροι της Καλαμάτας συντασσόμενοι με την ομόφωνη απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, που συνεδρίασε στην Αθήνα και επανεξέτασε το ζήτημα του Ασφαλιστικού. Η κατάσταση θα επανεξεταστεί από τη Συντονιστική Επιτροπή στις 12 Φλεβάρη. Επίσης, συνεχίζεται για μία ακόμη εβδομάδα η απεργία - αποχή των διπλωματούχων μηχανικών από τη συμμετοχή τους σε Τεχνικά Συμβούλια Έργων και Μελετών, καθώς και από το σύνολο των Επιτροπών με Τεχνικό Αντικείμενο...

Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, εξακολουθεί να ισχύει το αυστηρό πλαίσιο χορήγησης αδειών που περιλαμβάνει αποκλειστικά:
1/ Παραγραφές – προθεσμίες (αστικά, διοικητικά, ποινικά, συμπεριλαμβανομένης και της συμπλήρωσης ορίου προσωρινής κράτησης) 
2/ Αναστολές πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και μόνον 
3/ Για τις ποινικές υποθέσεις στα πλημμελήματα όταν συντρέχει περίπτωση παραγραφής, ήτοι για πλημμελήματα που από τον χρόνο τελέσεως της πράξεως έχει συμπληρωθεί 6ετία σε α΄ βαθμό και 7ετία σε β΄ βαθμό 
4/ Δεν απαιτείται άδεια στην κατάθεση προτάσεων (20ήμερο) και προσθήκης – αντίκρουσης της τακτικής πολυμελούς 
5/ Κατά τη διάρκεια της αποχής οι δικηγόροι δεν παριστάμεθα σε αυτόφωρα, σε προσωρινές διαταγές (ούτε κατάθεση αιτήσεως προσωρινής διαταγής, ούτε συζήτηση αυτής) και σε κακουργήματα (πλην της περιπτώσεως συμπληρώσεως ορίου προσωρινής κράτησης)
6/ Δεν επιτρέπεται η κατάθεση δικογράφων καθώς και η διενέργεια διαδικαστικών πράξεων και αιτήσεων στις Γραμματείες των Δικαστηρίων, σε Συμβολαιογραφεία, Υποθηκοφυλακεία και Κτηματολογικά Γραφεία (πχ. έλεγχοι τίτλων, παράσταση σε ένορκες βεβαιώσεις, συμβολαιογραφικές πράξεις κλπ)
7/ Δεν επιτρέπεται η σύνταξη και υπογραφή εξωδίκων δηλώσεων, επιταγών προς πληρωμή και επιταγών προς εκτέλεση 
8/ Η Γραμματεία του Δικηγορικού Συλλόγου θα παραμείνει κλειστή καθ’ όλο το διάστημα της αποχής, δεν θα εξυπηρετεί δικηγόρους και πολίτες καθώς δεν θα χορηγεί ένσημα και χαρτόσημα. Θα επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο:
α. Έκδοση γραμματίων προείσπραξης (παράβολα, δικαστικό ένσημο και ένσημα) αποκλειστικά και μόνο για τις ρητά επιτρεπόμενες δικαστικές ενέργειες και
β. Χορήγηση πινακίων Ανακοίνωση

Ανακοίνωση ΤΕΕ
«Συνεχίζεται και την επόμενη εβδομάδα η Απεργία - Αποχή όλων των Διπλωματούχων Μηχανικών από την συμμετοχή τους σε Τεχνικά Συμβούλια Έργων και Μελετών καθώς και από το σύνολο των Επιτροπών με Τεχνικό Αντικείμενο.
Σε συνέχεια των αποφάσεων των διοικήσεων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ και του συνόλου των συνδικαλιστικών, επιστημονικών, εργοληπτικών και μελετητικών Φορέων των Μηχανικών, με δεδομένο το προσωρινό, τουλάχιστον, αδιέξοδο που παρατηρείται στις συζητήσεις για το νέο ασφαλιστικό που προτείνεται από την Κυβέρνηση καθώς επίσης και τις κινητοποιήσεις που κλιμακώθηκαν αυτήν την εβδομάδα αλλά συνεχίζονται δυναμικά τις επόμενες ημέρες κατά των προβλεπόμενων ρυθμίσεων που προτείνονται, συνεχίζεται η Απεργία – Αποχή όλων των Διπλωματούχων Μηχανικών από την συμμετοχή τους σε Τεχνικά Συμβούλια Έργων και Μελετών καθώς και από το σύνολο των Επιτροπών με Τεχνικό αντικείμενο (π.χ. Επιτροπές Αρχιτεκτονικού Ελέγχου, Αυθαιρέτων κλπ., περιλαμβανομένων και των Επιτροπών Δημοπράτησης), από 8/2 έως 12/2/2016.
Στόχος όλων των αγωνιστικών δράσεων των μηχανικών καθώς και όσων στην πορεία προστεθούν είναι η αποτροπή ψήφισης αυτού του σχεδίου που καταστρέφει το Ταμείο των Μηχανικών, τον Κλάδο συνολικά, και ναρκοθετεί ουσιαστικά την αναγκαία αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας και του λαού.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργο Στασινό, οι μηχανικοί, το ΤΕΕ και όλοι οι τεχνικοί φορείς συντονίζονται με όλους τους επιστημονικούς φορείς της χώρας αλλά πλέον «το μέτωπο ενάντια στο ασφαλιστικό είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας, γιατί καταστρέφει ολόκληρη την κοινωνία». Το ΤΕΕ και οι μηχανικοί συντονίζονται με όλους τους φορείς και τους κλάδους πάνω στο πλαίσιο της επιτυχημένης γενικής απεργίας της 4ης Φλεβάρη, προετοιμάζοντας νέες κινητοποιήσεις. Οι διπλωματούχοι μηχανικοί συνεχίζουν τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις ενάντια στο σχέδιο του ασφαλιστικού που παρουσίασε το Υπουργείο Εργασίας, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός».