Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016 15:02

Κινητοποιούνται οι φιλόζωοι για την απαγόρευση εισόδου των ζώων συντροφιάς στο Πάρκο Σιδηροδρόμων

Κινητοποιούνται οι φιλόζωοι για την απαγόρευση εισόδου των ζώων συντροφιάς στο Πάρκο Σιδηροδρόμων

ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ  
Σε συνάντηση στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων και ειδικότερα στο χώρο του πατινάζ, προσκαλούνται την Κυριακή το απόγευμα οι φιλόζωοι της περιοχής, προκειμένου να λάβουν αποφάσεις για το πώς θα αποτραπεί η απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, που απαγορεύει τη διέλευση των δεσποζόμενων ζώων μέσα από το Πάρκο! Φιλόζωοι έχουν ήδη κινηθεί και νομικά, ώστε η συγκεκριμένη απόφαση να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική…

«Αυτό δεν θα περάσει», υπογραμμίζουν οι διοργανωτές της κινητοποίησης, αναφερόμενοι στο άρθρο του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων, το οποίο προβλέπει την απαγόρευση εισόδου των δεσποζόμενων ζώων.
Συνάντηση στο χώρο του πατινάζ θα γίνει στις πέντε το απόγευμα της Κυριακής. Ειδικότερα, οι φιλόζωοι στην πρόσκλησή τους προς τους υπόλοιπους ανθρώπους που αγαπούν τα ζώα σημειώνουν: «Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας στις 31/12/2015 ανάρτησε στην Διαύγεια την υπ.αριθμ. 546/2015 Απόφαση του ,για τον κανονισμό λειτουργίας του Πάρκου ΟΣΕ, με ΑΔΑ 7ΒΜ7ΩΕΕ-3Ν7 .Εκεί λοιπόν αναφέρει ότι απαγορεύεται η διέλευση δεσποζόμενων και μάλιστα ορίζει και πρόστιμο 50€. Αυτή λοιπόν η απόφαση είναι αντισυνταγματική και προσβάλει κατάφορα βασικά συνταγματικά δικαιώματα, τα οποία σαφώς προστατεύονται από το Ν.4039/2012 και την 4235/2014 τροποποίηση του. Σας ενημερώνουμε λοιπόν ότι αυτό δεν θα περάσει. Ήδη έχει κατατεθεί ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ  κατά της εν λόγω απόφασης, καθώς και αναστολή εκτέλεσης . Για οποίον ενδιαφέρεται και θέλει να ενισχύσει την προσπάθεια μας οικονομικά και με την παρουσία του, σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 21/2/2016 και ώρα 5.00 μμ, θα γίνει ανοιχτή συζήτηση εντός του ΠΑΡΚΟΥ ΟΣΕ, στο χώρο πατινάζ. Η παρουσία  όσο το δυνατόν περισσότερων είναι αναγκαία ώστε να αποτραπεί αυτή η  απόφαση που προσβάλλει όλους μας, σαν ανθρώπους και επιπλέον σαν φιλόζωους».
Στ.Μ.