Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016 10:49

Οι τέσσερις υποψήφιοι για τη διεύθυνση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ
Τέσσερις έθεσαν την υποψηφιότητά τους προκειμένου να αναλάβουν τη διοργάνωση του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, μετά την παραίτηση της Βίκυς Μαραγκοπούλου. Είναι η Κατερίνα Κασιούμη, η Δανάη Θεοδωρίδου, η Χριστίνα Πολυχρονιάδου και ο Γιάννης Καρούνης…

Φαίνεται, με μια πρώτη ματιά, ότι υπάρχει μια αναντιστοιχία μεταξύ της φήμης και του κύρους του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας σε σχέση με το επίπεδο καταξίωσης των υποψηφίων που κατέθεσαν τις αιτήσεις τους προκειμένου να αναλάβουν τη διοργάνωση του φετινού Φεστιβάλ. Και οι τέσσερις υποψήφιοι μπορεί να είναι αξιόλογοι και με παρουσία σε σημαντικές καλλιτεχνικές διοργανώσεις, ωστόσο το κύρος του Φεστιβάλ είχε δημιουργήσει την προσδοκία για κάτι ακόμη καλύτερο. 
Η Κατερίνα Κασιούμη είναι η διάδοχος της Βίκυς Μαραγκοπούλου στη Σχολή Χορού της Φάρις. Η Δανάη Θεοδωρίδου είναι ηθοποιός, σκηνοθέτις και ερευνήτρια θεάτρου, ενώ έχει ερευνήσει τις δραματουργικές δομές στο πειραματικό θέατρο, το χορό και την περφόρμανς. Η Χριστίνα Πολυχρονιάδου είναι δημιουργός πολιτιστικής εταιρίας με σκοπό την εξέλιξη και προώθηση του σύγχρονου ελληνικού χορού μέσω διεθνών σχέσεων και συνεργασιών. Ο Γιάννης Καρούνης είναι χορευτής, ιδρυτικό μέλος της ομάδας Saltator και χορογράφος.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Φάρις αναμένεται να κληθεί σε συνεδρίαση τις επόμενες ημέρες, ώστε να επιλέξει το πρόσωπο στο οποίο θα αναθέσει τη διοργάνωση του Φεστιβάλ. Ήδη τα χρονικά περιθώρια είναι πάρα πολύ στενά.
Στ.Μ.