Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2016 21:15

Μεγάλες οι ελλείψεις προσωπικού στις Περιφέρειες, δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες περικοπές μισθών

Δημήτρης Φαββατάς, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, Θανάσης Αθανασόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, Άλκης Ζαβερδινός, πρόεδρος της Ομοσπονδίας των περιφερειακών υπαλλήλων, Νικολίνα Λέκκα, πρόεδρος του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας και Φωφώ Πρίφτη Δημήτρης Φαββατάς, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, Θανάσης Αθανασόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, Άλκης Ζαβερδινός, πρόεδρος της Ομοσπονδίας των περιφερειακών υπαλλήλων, Νικολίνα Λέκκα, πρόεδρος του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας και Φωφώ Πρίφτη

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν έχουν να δώσουν άλλα χρήματα στο κράτος, «φτάνει μέχρι εδώ, όχι παραπάνω», τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Περιφερειακών Υπαλλήλων Ελλάδας, Άλκης Ζαβερδινός, που επισκέφθηκε σήμερα την Καλαμάτα και είχε επαφές με συνδικαλιστές και άλλους εργαζόμενους της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας. Σε δηλώσεις του στην «Kalamata Journal» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει πίσω το προσχέδιο για το ασφαλιστικό, ενώ αναφέρθηκε και στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιφερειακή αυτοδιοίκηση, με κυριότερο την έλλειψη προσωπικού…

«Ήρθα στην Καλαμάτα για να έχουμε μια ενημερωτική επαφή με τους συναδέλφους», είπε ο Άλκης Ζαβερδινός, τονίζοντας ότι αυτή η ενημέρωση αφορά και το ασφαλιστικό, δεδομένου ότι «η κυβέρνηση δυστυχώς δείχνει να μην ακούει. Πρέπει υποχρεωτικά όλα αυτά να τα πάρει πίσω και να πορευτούμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους ενάντια σε αυτή την κατάσταση».
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των περιφερειακών υπαλλήλων πρόσθεσε ότι «βεβαίως και μας θίγει το ασφαλιστικό. Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι οι πρώτοι θιγμένοι εδώ και χρόνια. Έχουν χάσει πάνω από το 50% των μισθών και των συντάξεών τους. Αυτή η ιστορία δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν μπορεί το σημερινό κράτος να εισπράττει χρήματα μόνο από τους δημοσίους υπαλλήλους, διότι στο τέλος δεν θα μπορεί να πάρει τίποτα. Η κατάσταση είναι πλέον στα όριά της. Καλό είναι οι συνάδελφοι, όλοι μαζί να αγωνιστούμε και να πούμε σε αυτούς που διαχειρίζονται σήμερα την εξουσία ότι φτάνει, μέχρι εδώ, όχι παραπάνω».
Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπάλληλοι της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, ο Άλκης Ζαβερδινός σημείωσε: «Σήμερα οι περιφερειακοί υπάλληλοι είναι ελάχιστοι. Η εξυπηρέτηση των πολιτών δεν μπορεί να γίνει όπως πρέπει γιατί δεν υπάρχει προσωπικό. Οι συνάδελφοι εργάζονται πέραν των δυνατότητων τους για να φέρουν εις πέρας την εξυπηρέτηση του πολίτη. Τα εξτρά χρήματα, οι μετακινήσεις εκτός έδρας έχουν κοπεί και ο καθένας δουλεύει μόνος του με την προσπάθεια και την καλή του θέληση. Μέχρι πότε όμως αυτό; Οι εργαζόμενοι πλέον είναι στα όριά τους. Πρέπει να σκύψει στο πρόβλημα η κυβέρνηση, να σκύψει στο πρόβλημα η αυτοδιοίκηση, οι κύριοι περιφερειάρχες, οι κύριοι αντιπεριφερειάρχες, να δουν επακριβώς τι εξέλιξη έχει η αυτοδιοίκηση του δεύτερου βαθμού. Εμείς θέλουμε μια αυτοδιοίκηση που θα εξυπηρετεί τον πολίτη, θα είναι μαζί με τον πολίτη αλλά και οι υπάλληλοι θα έχουν αυτά που πρέπει και στις αμοιβές τους και στις συνθήκες εργασίας».
Αναφερόμενος ειδικότερα σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας είπε: «Έχουμε το πρόβλημα με τις μετακινήσεις εκτός έδρας. Έχουμε ακόμη το θέμα των εξεταστών υποψηφίων οδηγών που και αυτό δεν έχει λυθεί ολοκληρωτικά. Έχουμε ζητήματα με το προσωπικό που είναι ελάχιστο και με τις Υπηρεσίες που λειτουργούν με ελάχιστους εργαζόμενους. Τι άλλο περισσότερο να πούμε;».
Στ.Μ.