Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2016 12:45

Τα παιδιά του ΚΕΦΙΑΠ γνωρίζουν το ελαιοτριβείο, το «Προσεχώς», το καθαριστήριο, το ζαχαροπλαστείο…

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ 
Τον προηγούμενο μήνα τα παιδιά του Κέντρου Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης Καλαμάτας επισκέφθηκαν ένα ελαιοτριβείο στην Καλαμάτα. Φυσικά και εντυπωσιάστηκαν. Χθες το απόγευμα έκαναν μια άλλη επίσκεψη, πήγαν στο «Προσεχώς», το συνεταιρισμό της Καλαμάτας που λειτουργεί καφενείο και παντοπωλείο, στην οδό Σφακτηρίας. Το πρόγραμμα για το μέλλον είναι εξίσου ενδιαφέρον, περιλαμβάνει επισκέψεις σε ένα καθαριστήριο, σε ένα εργαστήριο ζαχαροπλαστικής, σε ένα κεραμοποιείο. Όλα αυτά τα ωραία για τα παιδιά γίνονται από τους ακούραστους και γεμάτους αγάπη εθελοντές του Συλλόγου Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Καλαμάτας…

Δυστυχώς τα προηγούμενα χρόνια τα απογευματινά μαθήματα δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών του ΚΕΦΙΑΠ είχαν διακοπεί. Ο Σύλλογος Φίλων δεν μπόρεσε να συμφιλιωθεί με αυτή την απώλεια, για την οποία δεν είχε καμία ευθύνη και τον περασμένο Οκτώβρη πήρε την άδεια να ξεκινήσει πιλοτικά και πάλι τα απογευματινά μαθήματα. Η επιτυχία ήταν μεγάλη και έτσι το πρόγραμμα συνεχίζεται.

Πρόκειται για πρόγραμμα που βοηθάει πάρα πολύ τα παιδιά, τα βγάζει από το σπίτι τους, τα βάζει να γνωρίσουν πράγματα που δεν τα ξέρουν, τα αφήνει να παίξουν και να ευχαριστηθούν.
Τα απογευματινά μαθήματα γίνονται κάθε Τρίτη και Πέμπτη, ενώ μια φορά το μήνα γίνονται έξω από το ΚΕΦΙΑΠ, στο ελαιοτριβείο που είπαμε προηγουμένως, στο Προσεχώς χθες κ.λπ
Στο συνεταιρισμό τα παιδιά ζωγράφησαν, έπαιξαν, απόλαυσαν το αναψυκτικό τους και γλυκίσματα, έκαναν παρέα με τα παιδιά του Προσεχώς, τη Μαρηλιάννα, την Παναγιώτα, το Νίκο.
Τα συνόδευσαν η συντονίστρια των απογευματινών μαθημάτων Άννα Βρακά, η πρόεδρος του Συλλόγου Μαίρη Θεοδωρακοπούλου, η Βούλα Λίβα, η Μαίρη Λαγογιάννη, η Βίκυ Λαμπροπούλου, η Μαρία Λουβιτάκη και Έλενα Κορμάζου, γυμνάστρια που έχει προσληφθεί από το Σύλλογο Γονέων.
Στ.Μ.