Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016 00:05

Καταλύθηκε ο νόμος..., άνθρωποι με τους σκύλους τους μπήκαν στο Δημοτικό Πάρκο της Καλαμάτας…

Καταλύθηκε ο νόμος..., άνθρωποι με τους σκύλους τους μπήκαν στο Δημοτικό Πάρκο της Καλαμάτας…

ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ
Παράβαση του νόμου που θέσπισε η δημοτική αρχή Καλαμάτας σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων από δεκάδες ανθρώπους… Οι άνθρωποι αυτοί έσπασαν την απαγόρευση εισόδου των δεσποζόμενων ζώων στο Πάρκο, πήγαν με τους σκύλους τους στο χώρο του πατινάζ και συζήτησαν για το πώς θα επιτύχουν την ακύρωση της συγκεκριμένης παράλογης, ακόμη και ρατσιστικής, απαγόρευσης. Συμφώνησαν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη για την ακύρωση της απαγόρευσης αλλά και να οργανώσουν κινητοποιήσεις, όπως συγκέντρωση με τα ζώα τους κάτω από το Δημαρχείο ή την πραγματοποίηση παράστασης διαμαρτυρίας σε προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου…

Ο φιλόζωος Γιώργος Σκορδάκης ενημέρωσε τους άλλους φιλόζωους που προσήλθαν το απόγευμα της Κυριακής στο χώρο του πατινάζ για τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων, ο οποίος, μεταξύ άλλων, απαγορεύει την είσοδο δεσποζόμενων ζώων, ενώ το πρόστιμο για την παράβαση της απαγόρευσης ανέρχεται σε 50 ευρώ.
Φιλόζωοι διαμαρτυρήθηκαν για αυτή την απαγόρευση, τονίζοντας ότι ουσιαστικά καταργεί το δικαίωμα του πολίτη να κάνει βόλτα με το ζώο του, κάποιοι δε μίλησαν για ρατσιστική απόφαση που δεν μπορεί να περάσει αδιαμαρτύρητα.
Επιπλέον ορισμένοι σχολίασαν ότι εφόσον έγινε η αρχή αύριο μπορεί να απαγορευτεί η βόλτα με το σκύλο στην Παραλία και μεθαύριο ποιος ξέρει τι άλλο.
Από την άλλη, οι φιλόζωοι αναγνώρισαν ότι υπάρχουν ιδιοκτήτες σκύλων που δημιουργούν προβλήματα επειδή δεν τηρούν όσα προβλέπει η νομοθεσία σχετικά με τα δεσποζόμενα ζώα, τόνισαν όμως ότι αυτό το ζήτημα μπορεί να αντιμετωπιστεί με εντατικούς ελέγχους.
Ο νομικός χειρισμός της υπόθεσης έχει ανατεθεί στη δικηγόρο Νάνσυ Δημοπούλου, η οποία εξήγησε τη νομική πλευρά του θέματος.
Σημειώνεται, τέλος, ότι η δικηγόρος την Παρασκευή έστειλε επιστολή στο δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα, ζητώντας την ανάκληση της απαγόρευσης εισόδου των δεσποζόμενων ζώων στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων και εξηγώντας γιατί η συγκεκριμένη απόφαση είναι λάθος.
Στ.Μ.