Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016 15:24

Συγκρατημένα αισιόδοξος ο Δήμος ότι η Καλαμάτα θα περάσει στον τελικό για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα

Μέλη της ομάδας παρουσίασης της υποψηφιότητας της Καλαμάτας Μέλη της ομάδας παρουσίασης της υποψηφιότητας της Καλαμάτας

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ 
Ό,τι έγινε έγινε… Η αποστολή του Γραφείου Υποψηφιότητας της Καλαμάτας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021 ολοκληρώθηκε το πρωί, με την παρουσίαση της υποψηφιότητας στην αρμόδια ευρωπαϊκή επιτροπή. Ο Δήμος αισιοδοξεί και πιστεύει ότι την Παρασκευή η Καλαμάτα θα είναι μεταξύ των πόλεων που θα περάσουν στον τελικό…

Ο Δήμος Καλαμάτας εξέδωσε ένα συγκρατημένα αισιόδοξο δελτίο Τύπου για τη σημερινή παρουσίαση, το οποίο έχει ως εξής: «Σήμερα η ομάδα της Καλαμάτας υποστήριξε το φάκελο υποψηφιότητας της πόλης για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021, ενώπιον της Επιτροπής Επιλογής, με παρουσίαση που διήρκησε περί τις δύο ώρες. Μετά την παρουσίαση η ομάδα απάντησε με επιτυχία στις ερωτήσεις της Επιτροπής Επιλογής και παρείχε διευκρινίσεις σχετικά με στοιχεία του προγράμματος. Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας επιβεβαίωσε με ξεκάθαρο τρόπο την πολιτική και οικονομική υποστήριξη του όλου εγχειρήματος και μετέφερε τόσο το ενωτικό κλίμα του Δημοτικού Συμβουλίου σε σχέση με το θέμα όσο και την υποστήριξη των άλλων Δήμων της Μεσσηνίας. Τέλος, τα στελέχη του Γραφείου Υποψηφιότητας κρίνουν την παρουσίαση ως επιτυχημένη και είναι αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα.
O Πρόεδροςτης Επιτροπής Επιλογής, κ. Steve Green, ζήτησε να μεταφερθούν στους πολίτες της Καλαμάτας οι βαθιές του ευχαριστίες για την προσπάθεια της πόλης, οι ευχές τους για την ανάδειξη της πόλης καθώς και το μήνυμα ότι ο πολιτισμός είναι ένας τομέας όπου αξίζει η Καλαμάτα να συνεχίσει.
Υπενθυμίζεται ότι η ανακοίνωση των πόλεων που θα προκριθούν στην τελική φάση της υποψηφιότητας για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης θα γίνει την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου στις 17:30 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (οδός Μπουμπουλίνας 20 – 22). Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων είναι ανοιχτή στο κοινό».
Στ.Μ.