Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016 22:15

Επείγοντα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας με πιο πολλούς γιατρούς και καινούργια διαρρύθμιση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Γ. ΜΠΕΖΟΥ 
Εντυπωσιακή δείχνει, στα σχέδια, η αλλαγή που προωθεί η διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Το επόμενο διάστημα πρόκειται να ξεκινήσουν τα έργα για τον ανασχεδιασμό των Επειγόντων. Όπως διαβεβαιώνει πάντως ο Γιώργος Μπέζος, εκτός από τον ανασχεδιασμό τα Επείγοντα θα ενισχυθούν και με επιπλέον ειδικευμένους γιατρούς. Στόχος, τονίζει, είναι η μείωση του χρόνου αναμονής και η καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών…

Το έργο θα γίνει με χορηγία της οικογένειας της Βίκυς Καρέλια. Προϋπόθεση για αυτόν τον ανασχεδιασμό ήταν να φύγει το ΕΚΑΒ από τους χώρους που καταλάμβανε στα Επείγοντα. Το ΕΚΑΒ λειτουργεί πλέον σε οικίσκους που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Καλαμάτας στο Ανατολικό Κέντρο της πόλης.
Όπως σημειώνεται σε σχετική γραπτή δήλωση του διοικητή, Γιώργου Μπέζου, «θεωρώ τον επικείμενο χωροταξικό και λειτουργικό ανασχεδιασμό στο Τμήμα των Επειγόντων Περιστατικών, ως μία από τις πλέον σημαντικότερες παρεμβάσεις που έχουν λάβει χώρα τα τελευταία χρόνια στο Νοσοκομείο μας. Όλοι γνωρίζουμε από το 2000, ότι η λειτουργία των Επειγόντων Περιστατικών παρουσιάζει  χαρακτηριστικές και συγκεκριμένες αδυναμίες που οφείλονται σε μια σειρά από λόγους. Σήμερα όμως-με την αποχώρηση του ΕΚΑΒ- έχουμε μπροστά μας ένα νέο τοπίο και μια νέα πρόκληση. Έχουμε έναν νέο σχεδιασμό που είναι το αποτέλεσμα μιας βαθιάς και συστηματικής μελέτης με τους συνεργάτες ιατρούς και νοσηλευτές. Η νέα αυτή πρόταση  φιλοδοξεί να δώσει λύσεις και να συμβάλει σε μία καλύτερη λειτουργία. Ουσιαστικά στηρίζεται στους εξής δύο πυλώνες: από την μια η ενίσχυση και αυξημένη παρουσία ειδικευμένων ιατρών στα ιατρεία των Επειγόντων και από την άλλη η οργανωμένη και αποτελεσματική διαχείριση της κατάστασης κατά το χρόνο της αναμονής. Βασικός στρατηγικός μας στόχος, είναι η ταχύτερη και καλύτερη εξυπηρέτηση του ασθενή, η μείωση όσο το δυνατόν του χρόνου αναμονής και τέλος η ορθή διαχείριση και αποφυγή εντάσεων και διαπληκτισμών.
Σε αυτή την προσπάθεια λοιπόν, θέλω για ακόμη μια φορά να εκφράσω την μεγάλη μου ευγνωμοσύνη και τις βαθιές μου ευχαριστίες στην οικογένεια της Βικτωρίας Καρέλια που μέσα από την πρόσφατη δωρεά μας δίνει την δυνατότητα να υλοποιήσουμε αυτό τον νέο σχεδιασμό.
Έχουμε δηλώσει επανειλημμένως ότι όραμά μας είναι το Νοσοκομείο μας να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και να καταστεί το κέντρο Υγειονομικής Αναφοράς όλης της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Και για αυτό το όραμα δουλεύουμε καθημερινά με αγάπη και μεράκι».
Στ.Μ.