Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2016 16:41

Με 2.500 καρναβαλιστές ανοίγει την Κυριακή το Καλαματιανό Καρναβάλι

Με 2.500 καρναβαλιστές ανοίγει την Κυριακή το Καλαματιανό Καρναβάλι

ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΘΩΝΟΣ
Με πολλές εκδηλώσεις σε διάφορα σημεία της πόλης που θα συνεχιστούν έως την Καθαρή Δευτέρα ανοίγει αύριο Κυριακή από την πλατεία Όθωνος το Καλαματιανό Καρναβάλι...

Κάλεσμα στον κόσμο να συμμετάσχει στα δρώμενα απηύθυναν χθες με συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο πρόεδρος της Φάρις Θανάσης Ηλιόπουλος και εκπρόσωποι της Καρναβαλικής Επιτροπής. Η τελετή έναρξης θα λάβει χώρα στις 7.00 το απόγευμα στην πλατεία Όθωνος, στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας.
Για ένα μεγάλο πανηγύρι που θα ζήσει η πόλη τις ημέρες του καρναβαλιού έκανε λόγο ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας και κάλεσε όλο τον κόσμο να διασκεδάσει ακόμη κι αν δεν έχει χρήματα ή διαθέτει ελάχιστα. «Σε όλα θα υπάρχει ποιότητα και όχι χυδαιότητα» τόνισε.
Η υπεύθυνη πληρωμάτων Χρυσή Λιάππα σημείωσε ότι οι καρναβαλιστές έχουν φτάσει τις 2.500, ενώ γίνονται ακόμη δεκτές δηλώσεις συμμετοχής από μεμονωμένα άτομα ή και γκρουπ εάν υπάρχει έτοιμη ομάδα.

Χρυσή Λιάππα, Θανάσης Ηλιόπουλος, Παναγιώτης Νίκας, Βασιλική Γκόνη και Μαριάννα Μάλαμα
Να διασκεδάσει κάλεσε τον κόσμο η Μαριάννα Μάλαμα, αφήνοντας για λίγο στην άκρη τα προβλήματα και την καθημερινότητα, ενώ η Βασιλική Γκόνη αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της τελετής έναρξης την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου. Την παρουσίαση θα κάνουν οι Γιώργος Κρυπάρος και Ρένα Βαρδαλαχάκη, ενώ θα συμμετάσχουν η Παιδική - Νεανική Χορωδία του Γιώργου Σκλήκα, η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας και σχολές χορού της πόλης.
Για τις δεκάδες εκδηλώσεις που θα γίνουν στην πόλη και τις τοπικές κοινότητες αυτές τις μέρες, δωρεάν για το κοινό, μίλησε ο πρόεδρος της Φάρις Θανάσης Ηλιόπουλος. Όλες οι πληροφορίες, όπως είπε, υπάρχουν αναλυτικά στον ιστότοπο kalamatianokarnavali.gr. Ανάμεσά στους η νυχτερινή παρέλαση το Σάββατο 5 Μαρτίου, ο χορός "μπατσάτα" το απόγευμα του Σαββάτου 12 Μαρτίου στην κεντρική πλατεία, με σκοπό να σπάσει το ρεκόρ γκίνες, αλλά και η μεγάλη παρέλαση την Κυριακή 13 Μαρτίου το μεσημέρι, η τελετή λήξης, η απονομή των βραβείων και η συναυλία με τους OtherView .
Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με το δρώμενο ευετηρίας την Καθαρή Δευτέρα στην Νέδουσα, το πανέμορφο χωριό του Ταϋγέτου.
M.N.