Τρίτη, 01 Μαρτίου 2016 15:50

Αυτολογοκρισία γιατί ανταγωνιστές και κριτές για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα μας παρακολουθούν!...

Αυτολογοκρισία γιατί ανταγωνιστές και κριτές για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα μας παρακολουθούν!...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ Δ.Σ. 
Να γίνεται κριτική με προσοχή, ζήτησε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, όσον αφορά την υπόθεση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας. Τόσο χθες το μεσημέρι σε δηλώσεις του όσο και χθες το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο δήμαρχος είπε ότι η κριτική που γίνεται, ακόμη και με καλή πίστη, μπορεί να έχει αρνητικά αποτελέσματα στην προσπάθεια διεκδίκησης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας!...

«Να ξέρετε ό,τι λέμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, πλειοψηφία, μειοψηφία, καταγράφονται και αυτά δημοσιοποιούνται και αυτά μπορεί να χρησιμοποιούνται ως επιχειρήματα εναντίον μας, εναντίον της διεκδίκησης της πόλης. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όλοι μας και να προωθούμε τα συμφέροντά μας. Διότι υπάρχει ανταγωνισμός πάρα πολύ μεγάλος», ανέφερε χαρακτηριστικά χθες στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Καλαμάτας, ενώ το βράδυ είπε στους δημοτικούς συμβούλους: «Να σας πω ότι όταν έγινε η συζήτηση για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα ενώπιον της Επιτροπής των δέκα ξένων, είχαν πληροφόρηση για απόψεις που διατυπώθηκαν και έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Καμία φορά θεωρούμε ότι προασπίζουμε τα συμφέροντα της πόλης υπερτονίζοντας κάποια πράγματα αλλά είναι δυνατόν όλα αυτά να τα βρούμε μπροστά μας. Μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση ότι μετέφεραν ακριβώς επιχειρήματα που καλή την πίστη διατύπωσε κάποιος συνάδελφος…».
Νωρίτερα οι επικεφαλής των τεσσάρων από τις πέντε παρατάξεις της αντιπολίτευσης, έδωσαν τα συγχαρητήριά τους για την πρόκριση της Καλαμάτας στον τελικό για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα. Η παράταξη που δεν έδωσε συγχαρητήρια αλλά αντίθετα τόνισε ότι πρόκειται για αρνητική εξέλιξη, που θα χρεώσει τις επόμενες γενιές και θα προσφέρει κέρδη μόνο σε λίγους, ήταν η Λαϊκή Συσπείρωση. Τη σχετική αναφορά έκανε ο επικεφαλής της, Δημήτρης Οικονομάκος.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης, ανέφερε ότι η πρόκριση της Καλαμάτας αποτελεί θετική εξέλιξη και πως αυτή επιτεύχθηκε με τη συμβολή όλων, των υπηρεσιών του Δήμου, της δημοτικής αρχής, όλων των δημοτικών συμβούλων, του Γραφείου Υποψηφιότητας. Πρόσθεσε ότι η παράταξή του θα παρακολουθεί στενά τα θέματα με σκοπό την επίτευξη του καλύτερου αποτελέσματος. Την ώρα που έκλεισε την τοποθέτησή του ο Μανώλης Μάκαρης, ο αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης τον κάλεσε να δείχνει η παράταξή του «λίγο μεγαλύτερη εμπιστοσύνη», εννοώντας προφανώς προς τη δημοτική αρχή και το Γραφείο Υποψηφιότητας.
Τα συγχαρητήριά του σε όσους συνέβαλαν για την πρόκριση της Καλαμάτας έδωσε και ο Θεόδωρος Μπρεδήμας, επικεφαλής της «Αλλαγής».
Ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών», Μιχάλης Αντωνόπουλος, επίσης συνεχάρη τους συντελεστές για το αποτέλεσμα, πρόσθεσε όμως ότι πρόκειται για δύσκολο εγχείρημα που εγκυμονεί πολλούς κινδύνους καθώς, όπως υποστήριξε, θα χρειαστούν πολλά χρήματα ενώ ο Δήμος έχει ήδη δανειακές υποχρεώσεις ύψους περίπου 15.000.000 ευρώ.
Συγχαρητήρια έδωσε και ο επικεφαλής της «Ελληνικής Δράσης», Γιώργος Δημητρούλιας.
Τέλος σημειώνεται ότι πρώτη συνεχάρη τους συντελεστές για την πρόκριση η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, Μαρία Οικονομάκου, η οποία ωστόσο ξέχασε να σημειώσει ότι συγχαρητήρια ανήκουν και στο δήμαρχο, ενώ όταν της έκανε σχετική παρατήρηση ο Μιχάλης Αντωνόπουλος η πρόεδρος σχολίασε ότι «ο δήμαρχος έχει άστρο, ό,τι πιάνει…».
Στ.Μ.